Να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ζητούν από το ΣτΕ Παμμακεδονικές Ενώσεις

Να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ζητούν από το ΣτΕ Παμμακεδονικές Ενώσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας και 13 ακόμα ενώσεις.

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας και 13 Παμμακεδονικές Ενώσεις της ομογένειας (από ΗΠΑ, Καναδά, Ουαλία, Αυστραλία και Νότια Αφρική) κάνουν λόγο για απόπειρα επαναχάραξης των συνόρων στα Βαλκάνια και διαφαινόμενο εδαφικό διαμελισμό της χώρας.

Παράλληλα εκφράζουν τον φόβο τους για εθνικό διχασμό και άσκηση πιέσεων στην Ελλάδα ώστε να αναγνωριστεί η μειονότητα πολιτών της πΓΔΜ εντός της Ελλάδας. 

Οι Ενώσεις υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και ζητούν κατεπείγουσα σύγκληση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Ελλάδα / Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι ο γιος τους έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ κάνουν λόγο και για προηγούμενες απειλές κατά της ζωής του και της συζύγου του
LIFO NEWSROOM