Εξελίξεις στη Βρετανία - Η στερλίνα καταρρέει και η Μέι ψάχνει ακόμη και σήμερα να βρει νέο υπουργό

Εξελίξεις στη Βρετανία - Η στερλίνα καταρρέει και η Μέι ψάχνει ακόμη και σήμερα να βρει νέο υπουργό Facebook Twitter
0

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σχεδιάζει να ορίσει νέο υπουργό Εξωτερικών σήμερα, δήλωσε ο εκπρόσωπός της, μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.

Ο εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός θα αγωνιστεί εναντίον κάθε απόπειρας απομάκρυνσής της, μετά την παραίτηση των δύο υπουργών της, Τζόνσον και Ντέιβιντ Ντέιβις.

Σε ερώτηση αν θα αγωνιστεί εναντίον κάθε πρόταση μομφής στην κυβέρνησή της, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Ναι».

Την ίδια ώρα, η παραίτηση του Τζόνσον προκάλεσε σημαντική πτώση στη στερλίνα.

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρούσε στο 1,3257 δολάριο σήμερα, γύρω στις 18.00. Η ισοτιμία του ευρώ έναντι της λίρας διαμορφωνόταν στις 0,8867 πένες, από 0,8843 την Παρασκευή.

Νωρίτερα η στερλίνα ενισχυόταν, αφού οι αγορές δεν φάνηκαν να ανησυχούν από την παραίτηση του υπουργού Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

Πυρά από Κόρμπιν

O ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κατηγόρησε τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι είναι ανίκανη να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση μια συμφωνία για Brexit με δεδομένες τις σοβαρές διαστάσεις απόψεων ανάμεσα στους υπουργούς της για τα σχέδια της.

Ο Κόρμπιν, απευθυνόμενος στη βρετανίδα πρωθυπουργό στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Μέι πρέπει να τερματιστεί αν είναι ανίκανη να κυβερνήσει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM