Η Βουλγαρία προειδοποιεί Ελλάδα και Τουρκία για πλημμύρες - Συναγερμός για Άρδα και Έβρο

Η Βουλγαρία προειδοποιεί Ελλάδα και Τουρκία για πλημμύρες - Συναγερμός για Άρδα και Έβρο Facebook Twitter
0

Η Βουλγαρία προειδοποίησε τις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές για το ενδεχόμενο πλημμυρών τις προσεχείς ημέρες εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που αναμένεται να ανεβάσουν την στάθμη των ποταμών Άρδα και Έβρου.

Ο συναγερμός σήμανε την στιγμή που οι ελληνικές υπηρεσίες καταβάλλουν προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Το φράγμα Ιβαΐλοφγκραντ στα όρη της βουλγαρικής Ροδόπης πιθανότατα θα υπερχειλίσει τις επόμενες λίγες ημέρες λόγω των βροχοπτώσεων, προειδοποίησε χθες το βράδυ το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Η Σόφια προειδοποίησε ότι περιμένει τεράστια αύξηση του όγκου του νερού στον Εβρο, κοντά στην πόλη Σβίλενγκραντ, στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία σήμερα και αύριο.

Οι βουλγαρικές αρχές έχουν κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητες μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του παρασυρμένος από τις πλημμύρες στην πόλη Τέτεβεν χθες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM