Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτες σοροί από τη φονική πυρκαγιά - Σε εξέλιξη η διαδικασία

Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτες σοροί από τη φονική πυρκαγιά - Σε εξέλιξη η διαδικασία Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες η διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, στο εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Γουδί.

Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί τα τριάντα από τα 81 θύματα που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά.

Τη διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής, διενεργεί η ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και η ιατροδικαστική υπηρεσία του υπ. Δικαιοσύνης.

Στην υπηρεσία του έργου των ταυτοποιήσεων συμμετέχει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και το εργαστήριο DNA της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά την ταυτοποίηση τα δείγματα διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, την υπηρεσία που έχει αναλάβει να ενημερώσει τις οικογένειες.

Στο Νεκροτομείο του Σχιστού είναι σε εξέλιξη το πρώτο στάδιο της διαδικασίας ταυτοποίησης, δηλαδή η συλλογή γενετικού υλικού από τις σορούς και η αντιστοίχηση του τα δείγματα DNA που δίνουν οι συγγενείς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πυροσβεστικό Σώμα oι συγγενείς των αγνοουμένων μπορούν να προσέρχονται από τις 08:00 το πρωί έως και τις 20:00 μ.μ. σήμερα και αύριο Παρασκευή στο Εργαστήριο προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί για την ταυτοποίηση των θυμάτων, παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες προκειμένου να διευκολύνουν τις αρχές.

Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος:

«Παρακαλούνται οι συγγενείς των αγνοουμένων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, από σήμερα 25/7/2018 έως και την Παρασκευή 27/07/2018 από ώρα 08:00 έως 20:00, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί για την ταυτοποίηση των θυμάτων, παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες προκειμένου να διευκολύνουν τις αρχές».

Σημειώνεται ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει διαθέσει ψυχολόγους στις δομές του Σχιστού και στο Γουδί για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους λόγω της πυρκαγιάς στις πληγείσες περιοχές.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ