Σπίρτζης: Πληροφορηθήκαμε για δύο νεκρούς όταν έφυγαν οι κάμερες

Σπίρτζης: Πληροφορηθήκαμε για δύο νεκρούς όταν έφυγαν οι κάμερες Facebook Twitter
EUROKINISSI
6

Απάντηση, στις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση αναφορικά με την ενημέρωση του πρωθυπουργού την προηγούμενη Δευτέρα, επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπρίτζης. 

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς που βρέθηκαν στο συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, ότι ενώ γνώριζαν για νεκρούς και τραυματίες από την πυρκαγιά, δεν έγινε καμία αναφορά σε αυτούς μπροστά στις κάμερες. 

Μιλώντας στον Realfm, ο υπουργός παραδέχθηκε πως «υπήρχε μία πληροφόρηση» για δύο νεκρούς, αλλά μετά την ενημέρωση που έγινε σε ζωντανή αναμετάδοση. 

«Υπήρχε μία πληροφόρηση εξ όσων γνωρίζω, μετά την ενημέρωση που έγινε, όταν έφυγαν οι κάμερες για την πιθανότητα δύο αν θυμάμαι καλά ή ενός συμπολιτών, που ήταν ανεπιβεβαίωτες. Ήταν ανεπιβεβαίωτη. Όταν είχαμε πληροφόρηση βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μία ώρα μετά και μίλησε για πάνω από 20 νεκρούς», συνέχισε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο ίδιος κατηγορεί όσους ανακινούν τη σχετική συζήτηση ότι θέλουν να εκμεταλλευτούν «τον πόνο των συνανθρώπων» τους αποδίδοντας στα γεγονότα πολιτική χροιά. 

«Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι ο πρωθυπουργός ήταν στη Βοσνία (...) εκείνη την ώρα δινόταν μια απίστευτη μάχη και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά κυρίως για να σωθούν ζωές, για τον απεγκλωβισμό συμπολιτών μας με κάθε μέσο», απάντησε ο Χρήσήτος Σπίρτζης, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης για επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό.

«Που θα αποσκοπούσε να κρύβαμε αν ξέραμε ότι είχαμε εκείνη τη στιγμή νεκρούς; Θα παίρναμε τους νεκρούς και θα φεύγαμε; Αυτά που γίνονται και αυτά που ακούγονται είναι τρελά πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες ερωτήσεις». 

«Ο Τσίπρας δεν κρύφτηκε πίσω από παραιτήσεις»

Σε ότι αφορά το αίτημα της ΝΔ για παραίτηση των υπεύθυνων, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη απαντήσει σχετικά.


«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύφτηκε, είχε την ψυχή, την γενναιότητα να αναλάβει ο ίδιος την πολιτική ευθύνη και να μην κρυφτεί πίσω από την παραίτηση είτε ενός υπουργού του είτε ενός Γενικού Γραμματέα είτε να ζητήσει τις παραιτήσεις του Αρχηγού των σωμάτων που ήταν στη μάχη», πρόσθεσε.

 

«Θα μπουν μπουλντόζες»

Κλείνοντας, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολλά αυθαίρετα» και για αυτό θα προχωρήσουν οι πολεοδομικοί σχεδιασμοί.

«Όσα αυθαίρετα δεν μπορούν να ενταχθούν σε ένα πολεοδομικό σχέδιο με όλους τους κανόνες, θα μπουν και μπουλντόζες», είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Κάθε δικαιολογία χειρότερη απο την προηγούμενη, καλύτερη η σιωπή και ας αναλάβουν επιτέλους οι νομικοί και οι συνταγματολόγοι για τα περαιτέρω . Νομίζω δεν έχει νόημα πια να συζητάμε αν γνωριζαν η όχι ,τα συμπεράσματα έχουν βγεί και ο πόνος για την απώλεια των συνανθρώπων μας γίνεται μεγαλύτερος και τοξικότερος , οι νεκροί ειναι εκει και θα στοιχειώνουν τη χώρα με μελανά χρώματα για πάντα .
θυμήσου Σπίρτζη:Τον δήμαρχο Ζαχάρως «κ. Πανταζή Χρονόπουλο ο οποίος καταδικάστηκε σε 59 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση για αδιαφορία να συγκαλέσει Συντονιστικό Τοπικό Όργανο αφού έλαβε ενημέρωση για την επικινδυνότητα.»Επίσης, «η έλλειψη συντονισμού με άλλες υπηρεσίες είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός και να φεύγει ο κόσμος από λάθος κατεύθυνση και τελικά να καεί», αναφέρει η δικαστική απόφαση. «...η ποινή όπου επεβλήθη στον κ. Παναγιώτη Τσούρα, εποχικός πυροσβέστης, ήταν 59 χρόνια και 6 μήνες, για έλλειψη της δέουσας προσοχής και επιμέλειας με αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση και την επέκταση της φωτιάς, καθώς καθήκον του ήταν να αναγγείλει την πυρκαγιά και όχι απλά να την επιβεβαιώσει στην υπηρεσία του. »«Ο τότε νομάρχης Ηλείας, κ. Χαράλαμπος Καφύρας, καταδικάστηκε σε 49 χρόνια και 9 μήνες καθώς, είχε γνώση του εγγράφου της Πολιτικής Προστασίας διεκπεραίωσε τα καθήκοντά του με επιφανειακό τρόπο»(Υ.Γ. λόγω πλημμελήματος μέγιστος χρόνος στη φυλακή έιναι τα 10 έτη για τα παραπάνω)θυμήσου Σπίρτζη, Δούρου, Τόσκα, Σκουρλέτη, Ψινάκη, Μπουρνούςφυλακή"για έλλειψη της δέουσας προσοχής και επιμέλειας""γιατί διεκπεραίωσε τα καθήκοντά του με επιφανειακό τρόπο"
Και γιατί ο κοινονιωπαθής Τσίπρας αδιαφόρησε και δεν έδωσε συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών στις 12:40 ;;;"εξ όσων γνωρίζω", Σαν να καλύπτει τα νώτα του για τυχών ποινικές ευθύνες καθώς για άλλους υπουργούς αποδεικνύεται ότι γνώριζαν περισσότερα από αυτά."αν θυμάμαι καλά", "για την πιθανότητα δύο", "ή ενός συμπολιτών", "ανεπιβεβαίωτες" ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΑΣΑΙ;;; Επίσης είναι ψέμα ότι δεν είχαν επιβεβαιωθεί τότε.Πες μας τώρα και πότε μάθατε για τους εγκλωβισμένους ή ευρισκόμενους στα ανοιχτά της θάλασσας τραυματίες σε άμεσο κίνδυνο.
Τι δικαιολογία προσπαθεί πάλι να βρεi το δόλιο μυαλό του πάνσοφου ;Ότι οι κάμερες ήταν παρούσες σε όλες τις επικοινωνίες του με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και εμπόδιζαν την ενημέρωσή του ;Μήπως μάλιστα οι υπηρεσιακοί παράγοντες τον ενημέρωναν μόνο διά ζώσης και δεν χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα ; Αμ βέβαια, βέβαια, τι ηλίθιοι είμαστε που δεν το καταλαβαίνουμε ! Ας είναι καλά ο κ. Σπίρτζης !Τελικά, υπάρχει Αγία Τριάς στην κυβέρνηση και δεν το είχαμε εκτιμήσει :Άγιος Κουρουμπλής - Άγιος Σπίρτζης - Άγιος Τόσκας !