Κίνα: Το Κομμουνιστικό Κόμμα τιμώρησε 37.000 στελέχη που παραβίασαν τον κώδικα λιτότητας

Κίνα: Το Κομμουνιστικό Κόμμα τιμώρησε 37.000 στελέχη που παραβίασαν τον κώδικα λιτότητας Facebook Twitter
EPA
0

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ανακοίνωσε πως, από τις αρχές του έτους, έχει τιμωρήσει 37.000 αξιωματούχους του για παράβαση του κώδικα λιτότητας και διαφθορά. 

Τα πιο συχνά αδικήματα, σύμφωνα με το Κόμμα, ήταν η αποδοχή χρηματικών μπόνους, η ανταλλαγή δώρων και η χρήση δημόσιων κτηρίων και οχημάτων για προσωπικούς λόγους. 

Επικριτές του Σι Τζινπίνγκ ισχυρίζονται ωστόσο πως στο πλαίσιο της πάταξης της διαφθοράς, βρίσκει την ευκαιρία να απομακρύνει πολιτικούς αντιπάλους και στελέχη με «διαφορετικές απόψεις». 

Το 2012, που ο Τζινπίνγκ ανέλαβε την εξουσία, το κόμμα εξέδωσε έναν δεοντολογικό κώδικα 88 σημείων, συμβουλεύοντας τα στελέχη του να ζουν λιτά και να τηρούν τους κανόνες σε όλες τις συναλλαγές τους. 

Η Κεντρική Επιτροπή Πειθαρχικού Ελέγχου του κόμματος, δημοσιεύει συχνά στοιχεία για περιστατικά όπου διαπιστώνεται κατάχρηση εξουσίας και περιπτώσεις αποδεδειγμένης δωροδοκίας. 

Στο στόχαστρο μπαίνουν συχνά τα στελέχη που παρουσιάζουν υπερβολικά έξοδα σε «πολιτικά δείπνα» που χρεώνονται στο Δημόσιο ή διοργανώνουν πολυτελείς γάμους ή κηδείες συγγενών. 

Παράλληλα ελέγχεται η αδικαιολόγητη χρήση κυβερνητικών ακινήτων και οχημάτων από στελέχη του κόμματος ενώ δεν συντρέχουν επαρκείς λόγοι. 

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα, τους τελευταίους 12 μήνες διαπιστώθηκαν εκατοντάδες περιστατικά κακοδιαχείρισης, που σε 200 περιπτώσεις αφορούσαν παιχνίδια γκολφ μεταξύ των στελεχών. 

Υπολογίζεται πως από το 2012 το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια στελέχη του. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM