Αποδοκιμάζει η Μόσχα τις νέες αμερικανικές κυρώσεις

Αποδοκιμάζει η Μόσχα τις νέες αμερικανικές κυρώσεις Facebook Twitter
O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (EPA)
0

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάικ Πομπέο, αποδοκίμασε με κατηγορηματικό τρόπο τις νέες αμερικανικές κυρώσεις.

Οι κυρώσεις  επιβλήθηκαν με βάση πληροφορίες που σχετίζονται με την λεγόμενη υπόθεση Σκριπάλ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στην συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογο του, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, υπογράμμισε ότι «ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Μεγάλη Βρετανία, ούτε οποιαδήποτε άλλη χώρα στο διάστημα που επακολούθησε μετά το συμβάν στο Σάλσμπερι δεν παρουσίασε ούτε ένα στοιχείο που να τεκμηριώνει παρόμοιους ισχυρισμούς».

Λαβρόφ και Πομπέο, συμφώνησαν επίσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, να συνεχίσουν τον διάλογο σε όλα τα θέματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την Μόσχα και την Ουάσιγκτον.

Συζήτησαν επίσης μια σειρά διεθνών θεμάτων ζητήματα, μεταξύ των οποίων η κατάσταση στη Συρία καθώς και άλλα ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ στο Ελσίνκι στις 16 Ιουλίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM