Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κέρκυρα - Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κέρκυρα - Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι Facebook Twitter
Φωτογραφία: corfupress.com
0

Σε πλήρη ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας. 

Εξαιτίας της φωτιάς εκκενώθηκε νωρίτερα η περιοχή και απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι 110 κάτοικοι του χωριού Ραχτάδες.

Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των εναέριων δυνάμεων με καναντέρ και πεζετέλ και της εθελοντικής προσπάθειας που έγινε, η φωτιά οριοθετήθηκε πριν πέσει η νύχτα και οι ζημιές περιορίστηκαν μόνο σε αγροτολιβαδικές εκτάσεις, ενώ οι κάτοικοι των Ραχτάδων επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Ανδρέας Ρίζος, από την πύρινη λαίλαπα τυλίχτηκαν στις φλόγες περισσότερα από 100 στρέμματα χορτολιβαδικής γης, ενώ πριν από λίγο δόθηκε στην κυκλοφορία και ο οδικός περιφερειακός δρόμος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Ελλάδα / Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Σημειώνεται πως ανάλογα με την επιβατική κίνηση, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν Αεροδρόμιο, σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων αλλά και το Λιμάνι του Πειραιά
LIFO NEWSROOM