Έκτακτη σύνοδο κορυφής για το Brexit ανακοίνωσε ο Τουσκ

Έκτακτη σύνοδο κορυφής για το Brexit ανακοίνωσε ο Τουσκ Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συγκαλέσει μια έκτακτη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών με θέμα το Brexit γύρω στα μέσα Νοεμβρίου. 

Όπως είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει η σύγκληση της συνόδου προκειμένου να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία με τη Βρετανία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής που διεξάγεται εκεί, ο Τουσκ σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για το «διαζύγιο» της Βρετανίας με την ΕΕ μπαίνουν πλέον στην «αποφασιστική φάση» τους.

«Είναι ακόμη πιθανά διάφορα σενάρια, αλλά θέλω να επισημάνω ότι ορισμένες από τις προτάσεις της πρωθυπουργού (της Βρετανίας) Μέι υποδηλώνουν μια θετική εξέλιξη στην προσέγγιση (του θέματος) από το ΗΒ», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Τουσκ επισήμανε ότι οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο «σχέδιο του Τσέκερς» και αφορούν τα μελλοντικά σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας και την οικονομική συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας «θα πρέπει να ξαναδουλευτούν και να τις διαπραγματευτούμε περαιτέρω».

«Σήμερα υπάρχει ίσως περισσότερη ελπίδα αλλά σίγουρα απομένει ολοένα και λιγότερος χρόνος», πρόσθεσε. «Κάθε ημέρα που απομένει πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε για τις συνομιλίες. Θα ήθελα να τις ολοκληρώσουμε αυτό το φθινόπωρο», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM