Μυτιλήνη: Αθώος ο διευθυντής του μουσείου απολιθωμένου δάσους για το θάνατο τουρίστριας που έβγαζε selfie

Μυτιλήνη: Αθώος ο διευθυντής του μουσείου απολιθωμένου δάσους για το θάνατο τουρίστριας που έβγαζε selfie Facebook Twitter
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
0

Αθώος ο διευθυντής του μουσείου απολιθωμένου δάσους, Νίκος Ζούρος, για το θάνατο Βρετανίδας επισκέπτριας που έβγαζε selfie στο πάρκο Μπαλή Αλώνια.

Το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων Μυτιλήνης έκρινε σήμερα το απόγευμα αθώο τον καθηγητή Νίκο Ζούρο, διευθυντή του μουσείου απολιθωμένου δάσους Σιγρίου Λέσβου και κορυφαίο παγκόσμια παράγοντα από το χώρο των γεωπεπιστημών.

Ο Νίκος Ζούρος κατηγορείτο για φόνο από αμέλεια, και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκισης για το θάνατο επισκέπτριας από τη Μεγάλη Βρετανία, στο πάρκο απολιθωμάτων στη θέση Μπαλή Αλώνια της δυτικής Λέσβου, τον Ιούνιο του 2011.

Η δίκη διήρκεσε δύο μέρες και στη διάρκειά της αποδείχθηκε ότι ο θάνατος της άτυχης γυναίκας επήλθε λόγω πτώσης της, όταν έσπασε ξύλινο κάγκελο υποχωρώντας, στην προσπάθεια της να βγάλει selfie φωτογραφία.

Κατά την προδικασία είχε απαγγελθεί η κατηγορία στον κ. Ζούρο, επειδή είχε γίνει δεκτό ότι την ευθύνη για τη συντήρηση των κατασκευών στο πάρκο απολιθωμάτων είχε το Μουσείο, ενώ κατά τη δίκη αποδείχθηκε ότι η ευθύνη της συντήρησης ήταν της διεύθυνσης Δασών αφού το συγκεκριμένο πάρκο (αλλά όχι τα άλλα που συναποτελούν το απολιθωμένο δάσος και λειτουργούν υπό τη ευθύνη του μουσείου) έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της δίκης, δεν αποδείχθηκε ελλιπής συντήρηση των υποδομών του πάρκου.

Ας σημειωθεί ότι η οικογένεια της γυναίκας διεκδικεί αποζημίωση ύψους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, και κάθε άλλον υπεύθυνο για το θάνατο της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM