Φωτογράφος μηνύει το Netflix για παράνομη χρήση εικόνας του στο «Stranger Things»

Φωτογράφος μηνύει το Netflix για παράνομη χρήση εικόνας του στο «Stranger Things» Facebook Twitter
Εικόνα από τη σειρά του Netflix «Stranger Things»
0

Ο φωτογράφος Sean R. Heavey κατέθεσε αγωγή εναντίον του Netflix για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, κατηγορώντας τη συνδρομητική πλατφόρμα ότι χρησιμοποίησε μια εικόνα του χωρίς άδεια.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια λήψη όπου ο φωτογράφος είχε απαθανατίσει μια καταιγίδα και η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, χρησιμοποιήθηκε στην πολύ δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Stranger Things. 

Ο φωτογράφος ανακάλυψε ότι μέρος της εικόνας του χρησιμοποιήθηκε αρχικά τον Μάιο του 2018 σε ένα δημιουργικό για τα επεισόδια του «Beyond Stranger Things» που ξεναγούσε τους θεατές στο παρασκήνιο των γυρισμάτων της σειράς.

Η εικόνα έχει τίτλο «Η Μητρότητα» και περιλαμβανόταν σε συλλογή φωτογραφιών του 2010. Ο ίδιος εξήγησε ότι πέτυχε αυτό το αποτέλεσμα με τέσσερις διαφορετικές λήψεις και κολάζ αυτών σε πανόραμα. 

Το Netflix αρνείται τις κατηγορίες. Ο δικηγόρος της πλατφόρμας Jarin Jackson εξήγησε πως η μόνη ομοιότητα ανάμεσα στο δημιουργικό του Netflix και τη φωτογραφία του Heavey είναι η «χρήση νεφελωμάτων παρόμοιας μορφής», ισχυριζόμενος πως είναι «εντελώς νόμιμη» η χρήση αυτή, καθώς το δημιουργικό φαίνεται διαφορετικό σε σχέση με τη φωτογραφία. 

Ο φωτογράφος στράφηκε προς τη δικαστική οδό, ζητώντας αποζημίωση, καθώς οι προσπάθειές του για άμεσο εξωδικαστικό συμβιβασμό δεν απέδωσαν καρπούς. Ισχυρίζεται πως το Netflix δεν αφαίρεσε το «παράνομο υλικό», παρά τις «επανειλημμένες εκκλήσεις του».

Με πληροφορίες από designtaxi

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της: ««Ήμουν 14 ετών και με έσερναν μέσα στα χιόνια κάποιοι αφιονισμένοι»

TV & Media / Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της: «Ήμουν 14 ετών και με έσερναν μέσα στα χιόνια κάποιοι αφιονισμένοι»

Η Δώρα Χρυσικού υπήρξε ένας από τους βασικούς συντελεστές της ταινίας «Το μετέωρο βήμα του πελαργού» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, στην οποία συμμετείχε σε ηλικία 14 ετών, υποδυόμενη την κόρη του Μαρτσέλο Μαστρογιάννι
LIFO NEWSROOM