Η διάσημη «Παραλία» του Ντι Κάπριο στην Ταϊλάνδη κλείνει επ' αόριστον

Η διάσημη «Παραλία» του Ντι Κάπριο στην Ταϊλάνδη κλείνει επ' αόριστον Facebook Twitter
0

Χάρη στην ταινία «The Beach» με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο ο κόλπος Maya στο νησί Koh Phi Phi Leh της Ταϊλάνδης είναι μία από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου.

Τα τελευταία 18 χρόνια, από τότε που κυκλοφόρησε δηλαδή η ταινία του Ντάνι Μπόιλ, την παραλία επισκέπτονται καθημερινά περίπου 6.000 τουρίστες ώστε να τη δουν από κοντά, φτάνοντας εκεί με καραβάκια από Phi Phi, Phuket και Krabi.

Η μεγάλη και συνεχής προσέλευση του κόσμου έχει προκαλέσει όμως τεράστια ζημιά στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής, οπότε τον περασμένο Φεβρουάριο οι αρχές αποφάσισαν η παραλία να μείνει κλειστή από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να δοθεί χρόνος για να ανακάμψει ο κοραλλιογενής ύφαλος.

Η διάσημη «Παραλία» του Ντι Κάπριο στην Ταϊλάνδη κλείνει επ' αόριστον Facebook Twitter
O Leonardo DiCaprio στα γυρίσματα της ταινίας «The Beach» στον κόλπο Maya. Τότε πριβαλλοντολόγοι και ντόπιοι είχαν προσπαθήσει -ανεπιτυχώς- να μπλοκάρουν τα γυρίσματα στο σημείο, καταγγέλλοντας πως το στούντιο 20th Century Fox παρενέβη καταστροφικά στην παραλία, αυξάνοντας την ποσότητα άμμου και φυτεύοντας περισσότερους κοκοφοίνικες. EPA PHOTO- AFP/Emmanuel DUNAND

Και τώρα ανακοίνωσαν πως τελικά θα κρατήσουν την παραλία κλειστή «επ' αόριστον», επειδή το οικοσύστημα της περιοχής χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει και πως οι τέσσερις μήνες δεν ήταν αρκετοί. 

Σύμφωνα με μελέτες, η παρουσία των τουριστών είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνει το 80% του κοραλλιογενούς υφάλου. 

«Το κλείσιμο για τέσσερις μήνες δεν ήταν αρκετό. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον ένα ή δύο χρόνια, μπορεί και πολύ περισσότερο, για να ανακάμψει το οικοσύστημα», σχολίασε ο Songtham Sukswang, διευθυντής του Γραφείου Εθνικών Πάρκων της Ταϊλάνδης. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

LiFO politics / «Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

Ο διπλωμάτης Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, τα Τίρανα και τα Σκόπια, μιλάει για τις αλλαγές που φέρνει η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, καθώς και για τις δύσκολες σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, ειδικά κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Έντι Ράμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM
«Σκότωσε τους γονείς του για να σκοτώσει τον Τραμπ»: Το σχέδιο ενός 17χρονου για να «ρίξει» την Αμερικανική κυβέρνηση

Διεθνή / «Σκότωσε τους γονείς του για να δολοφονήσει τον Τραμπ»: 17χρονος ήθελε να «ρίξει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το FBI δήλωσε ότι ο έφηβος ήταν σε επαφή με άτομα που μιλούσαν ρωσικά και είχε ως στόχο «να προκαλέσει κυβερνητική κατάρρευση εξοντώνοντας τον πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM