Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ: Περίπου 20.000 ευρώ τα σπασμένα στα επεισόδια

Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ: Περίπου 20.000 ευρώ τα σπασμένα στα επεισόδια Facebook Twitter
Φωτογραφία: Life-Events.gr
0

Στα 20.000 ευρώ εκτιμώνται οι ζημιές που προκλήθηκαν στο ΑΠΘ, από τα επεισόδια που ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη μετά τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, δήλωσε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Κώστας Κατσιφαράκης.

«Ζημιές δεν έγιναν σε γραφεία καθηγητών, έγιναν στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής και μπροστά σε κάποια αμφιθέατρα και σε μία πτέρυγα διδασκαλίας κατά κύριο λόγο, όπου και υπήρχαν κάποια καινούργια μηχανήματα», είπε απόψε ο κοσμήτορας στον ΑΝΤ1.

«Νομίζω το κόστος το οποίο θα επωμιστεί ο Έλληνας φορολογούμενος είναι της τάξεως των 20.000 ευρώ, εφόσον δεν προκύψουν και άλλα πράγματα που δεν έχουμε ανακαλύψει», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

«Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, νομίζω ένας σχεδιασμός να μην απωθούνται μετά το τέλος της πορείας κάποια στοιχεία μέσα στην Πανεπιστημιούπολη με την σκέψη ή το πρόσχημα ότι έτσι δεν θα γίνουν ζημιές σε άλλες περιοχές της πόλης, θα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα. Δηλαδή να μην θεωρείται ο πανεπιστημιακός χώρος, ο πολύτιμος χώρος που πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος, ως χώρος ανοχής παράνομων δραστηριοτήτων, από διακίνηση ναρκωτικών μέχρι τέτοιου είδους επεισόδια», είπε για το πώς θα μπορούσε να σεδιαστεί η αποφυγή τέτοιων περιστατικών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ