ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  • 200 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. αυγά (4 αυγά)
  • 50 γρ. γαρίδες αποξηραμένες
  • 20 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. noodles ρυζιού
  • 50 ml fish sauce
  • 50 ml χυμός λάιμ
  • 80 γρ. φιστίκι τριμμένο
  • 80 γρ. palm sugar
  • 65 γρ. tamarind paste
  • 90 γρ. σόγια
  • 100 γρ. νερό
  • 50 γρ. φύτρες φασολιού
  • 50 γρ. ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε ουρά και κεφάλια και τις κόβουμε στα 4.
  2. Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό τα rice noodles για 20 λεπτά.
  3. Σε μπολ αναμειγνύουμε το νερό, fish sauce, σόγια, χυμό λάιμ, προσθέτουμε την palm sugar και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
  4. Τοποθετούμε το γουόκ (wok) σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Σπάμε τα αυγά μέσα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνουν ομελέτα σε κομματάκια.
  6. Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  7. Ρίχνουμε τα noodles και τα υγρά που έχουμε αναμείξει στο μπολ και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά.
  8. Σβήνουμε τη φωτιά και συμπληρώνουμε τις αποξηραμένες γαρίδες, το σχοινόπρασο και τα φιστίκια.
  9. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, γαρνίροντας με τις φύτρες φασολιού.


Η συνταγή δημιουργήθηκε στο PatpPong Thai restaurant, στο Κολωνάκι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα