ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.5.2014 | 21:16

Πρόβλημα με γείτονες!

Στο διπλανό διαμέρισμα μένει μια οικογένεια με παιδιά (το μικρό πρέπει να είναι 2 χρονών και το μεγάλο 5-6). Η πολυκατοικία είναι παλιά και η ηχομόνωση είναι ανύπαρκτη. Το θέμα είναι ότι όλοι σε αυτή την οικογένεια φωνάζουν, καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας! Σταματάνε να φωνάζουν μόνο όταν τρώνε ή όταν κοιμούνται!Στην αρχή έκανα υπομονή, αλλά πλέον έχω κουραστεί. Έχω μάθει όλα τα προσωπικά τους και δεν έχει καθόλου πλάκα. Και κάπου εδώ πρέπει να αναφέρω ότι οι γονείς των παιδιών είναι τρομερά αγενείς. Και εκτός από αυτό, έχω τρομάξει από τις λέξεις που ακούω να χρησιμοποιούν μπροστά στα παιδιά τους. Και φυσικά, το μεγάλο παιδί χρησιμοποιεί ο,τι ακούει. Έτσι δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο όταν νευριάζει με κάτι να λέει "άντε στο διάολο" ή "θα σου σπάσω τα πόδια" κτλ.Βέβαια την πιο μεγάλη φρίκη την είχα φάει όταν μια μέρα που απ οτι φαίνεται το μεγάλο παιδί (κοριτσάκι είναι) δεν ήθελε να βάλει ρούχα, η μητέρα του χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα την Τζούλια Αλεξανδράτου και τις τσόντες! Δεν κάνω πλάκα! Από που και ως που ένα παιδάκι 5 χρονών ξέρει τι είναι τσόντα και ποια είναι η Αλεξανδράτου;Και το άλλο κορυφαίο σκηνικό ήταν μια μέρα που προσπαθούσαν να κάνουν μπάνιο το παιδί (μάλλον το κοριτσάκι) και είπε η μάνα "έχεις 10 μέρες να κάνεις μπάνιο". Είναι δυνατόν; Έχω προσπαθήσει να τους μιλήσω αλλά με έγραψαν κανονικότατα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω πια! Αρκετές φορές κοιμάμαι στο σαλόνι γιατί μόνο εκεί ακούγονται λιγότερο οι φωνές τους. Αλλά δεν αντέχω άλλο! Να μιλήσω με άλλους γείτονες να δω αν έχουν και εκείνοι πρόβλημα;Να προσπαθήσω να τους ξαναπώ ότι με ενοχλούν;Πείτε μια γνώμη!
4
 
 
 
 
σχόλια
Έχει με τί να ασχοληθεί!Με την ζωή της μεγάλο μέρος της οποίας είναι στον χώρο της, έλα μου όμως που κάποιοι, απλά επειδή δεν μπορούν να κατεβάσουν λίγο το volume δεν την αφήνουν!Όταν, θες δεν θες, ακούς πράγματα που στην τελική δεν σε νοιάζουν κιόλας[απλά σε φρικάρουν] δεν είσαι κουτσομπόλης, αυτοί που γκαρίζουν[sorry κιόλας] δίνουν άπλετα δικαιώματα!Και εγώ,αν μιλάω λες και είμαι σοπράνο σε όπερα, δεν θα κατηγορήσω τους γείτονες που με ακούν!Εκείνοι θα με δώξουν γιατί δεν αντέχομαι. Τρόποι καλής συμπεριφοράς πρέπει να μάθουν μερικοί -και στον προφορικό και στον γραπτό λόγο. Καληνύχτα σας.
Σου προτείνω την επιστολή στο διαχειριστή και τις ωτοασπίδες, αυτά που προτάθηκαν και πιο πάνω. Επικοινώνησε και με δικηγόρο να δεις τι λέει ο νόμος για τέτοια περιστατικά!Δυστυχώς όταν αντιμετωπίζεις τέτοια βλαχαδερά, συνήθως δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λογική για να έρθετε σε συνεννόηση. Και σίγουρα τα αντίποινα δε θα σε βοηθήσουν καθόλου. Νομίζω ότι ο μόνος πραγματικός τρόπος να λυθεί το πρόβλημά σου είναι να μετακομίσεις.Δυστυχώς ένα απ'τα μεγάλα προβλήματα των πολυκατοικιών είναι ότι δε ξέρεις ποιον προβληματικό θα πρέπει να ανεχτείς!
χμμ,έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να μετακομίσεις; Γλιτώνεις διαπληκτισμούς, χρόνο και πιθανότατα ,αν ψάξεις καλά, χρήματα. Δυστυχώς δύσκολα αλλάζουν οι ενοχλητικοί γείτονες.
Scroll to top icon