ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.10.2015 | 19:00

Φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις, προκαταλήψεις.

Διαβάζοντας δύο βιβλία: To "Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια" της Harper Lee και το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, "Η τελευταία Μαύρη γάτα", προσπάθησα να κατανοήσω τον παραλογισμό των ανθρώπων απέναντι στις φυλετικές και τις κοινωνικές διακρίσεις. Την υποκρισία του κόσμου απέναντι σε τέτοια θέματα. Είναι τόσο ωραία αυτά τα δύο βιβλία. Σου δίνουν να καταλάβεις με τόσο απλό τρόπο πόσο εξωφρενικά ανόητο αποτελεί το να σκέπτεσαι κατά αυτόν τον τρόπο για τους άλλους ανθρώπους, το να προσπαθείς να μειώσεις με οποιονδήποτε τρόπο τους άλλους-συμφωνα με το σκοταδιστικό σου σκεπτικό, "διαφορετικούς"-ανθρώπους.Εντρυφώντας σε αυτά τα δύο βιβλία προσπάθησα να δουλέψω με τον εαυτό μου, ώστε να κατανοήσω τον τροπό με τον οποίο σκεπτόμουν, να κάνω τις σωστές ερωτήσεις σε αυτόν και να καταλήξω στα κατάληλα συμπεράσματα. Προσπάθησα να καταπολεμήσω οποιαδήποτε αρνητικά συναισθήματα είχα και να κατανοήσω την φύση του οποιοδήποτε προβλήματος στο τρόπο σκέψης μου.Πλέον, νιώθω πρώτα από όλα καλά με τον εαυτό μου, έχω κερδίσει την γαλήνη μεσα μου σχετικά με αυτά θέματα και επίσης έχω αναθεωρήσει τον τρόπο σκέψης μου. Είμαι χαρούμενος γιατί, πλέον δεν δεν νιώθω αρνητικά απέναντι στην διαφορετικότητα αλλά μπορώ να την κατανοήσω και να την αποδέχομαι.Οποίοδηποτε πρόβλημα, όσο ασήμαντο και να σας φαίνεται αυτό,απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό (ψυχολόγο), προκείμενου να καταπολεμήσετε το οποιοδήποτε αγκαθάκι έχετε μέσα σας και σας ενοχλεί κάθε τόσο. Προσπαθήστε να δουλέψετε με τον εαυτό σας, να τον κατανοήσετε. Προσπαθήστε να ενημερωθείτε όσο πιο πολύ μπορείτε. Είτε αυτό είναι βιβλία, είτε οτιδήποτε. Η άγνοια αποτελεί το χειρότερο πράγμα.Για μένα τα βιβλία είναι μια διέξοδος, μέσω αυτών προσπαθώ να κατανοήσω τον εαυτό μου, τον κόσμο και την ζωή. Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο και υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα στη με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί.
2
 
 
 
 
σχόλια
Μου άρεσε πολύ το κείμενο σου. Αν και τώρα διαβάζω βιβλία με διαφορετική θεματολογία μου κίνησες το ενδιαφέρον κ θα τα σημειώσω για να τα πάρω στο μέλλον.
Scroll to top icon