ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.4.2016 | 13:12

Τι κανεις οταν *καποιος ψυχολογος ισως;*

Συνειδητοποιεις πως ενω ως ατομο προσπαθεις και ψαχνεις την ανεξαρτησια, ερωτικα σε ελκυουν ατομα που σε υποτιμουν ή δεν σου δινουν οση σημασια νιωθεις πως θες και αξιζεις.Και επειτα πας στην παιδικη σ και εφηβικη ηλικια και καταλαβαινεις πως αυτο αντικατοπτριζει την σχεση σου με τους γονεις σου...οχι ακριβως η περιφρονυση αλλα η υποτιμηση.Παντα και οι δυο γονεις μου νομιζαν πως δεν ειμαι ικανος να κανω κατι,ποτε δν θα μ αφηναν να το κανω μονος μου αλλα θα εμπλεκονταν γρηγορα,και υπερτονιζαν τα λαθη μου ενω αντιμετοπιζαν χλιαρα τις επιτυχιες μου (ακομα και αν ηταν πολυ μεγαλες κ ιδιαιτερες)Ετσι εγω σημερα ακομα και κατι τεραστιο να πετυχω δεν το χαιρομαι κ εκτος απ αυτο ερωτευομαι μονο ατομα που μου φερονται λιγο ετσι.Δινουν αγαπη αλλα υποτιμουν μαζι.Και αυτος ειναι και ο τροπος που κ εγω αγαπαω συγκεκριμενα ατομα.Τα καταλαβαινω ολα αυτα αλλα δεν ξερω τι να κανω...καποιος μια συμβουλη; ή αυτο δεν αλλαζει;Γιατι με στεναχωρει πολυ κ θελω να το αλλαξω.
1
 
 
 
 
σχόλια
Ψυχολόγος δεν είμαι, αλλά θα σου προτείνω ένα βιβλίο που πραγματικά μπορεί να σε βοηθήσει πάρα μα πάρα πολύ. Λέγεται "ανακαλύπτοντας ξανά τη ζωή σας", από τη σειρά βιβλιοθεραπεία των εκδόσεων Πατάκη. Θα ανακαλύψεις διαβάζοντάς το ότι πέφτεις σε κάποιες "παγίδες"(της εγκατάλειψης, της υποταγής, της μειονεκτικότητας κλπ.) όπως αποκαλούνται και στο βιβλίο, από τις οποίες με αρκετή θέληση και προσπάθεια μπορείς να βγεις!Γίνεται αναφορά και στον κεραυνοβόλο έρωτα, που συμβαίνει όταν κάποιοι ενεργοποιούν τις "παγίδες" μας και επειδή οι παγίδες είναι τόσο πολύ εμπεδωμένες στη σκέψη και στη συμπεριφορά μας αντί να τις αποφεύγουμε, πέφτουμε με τα μούτρα για να βιώσουμε ξανά τον ίδιο πόνο που ήδη γνωρίσαμε...γιατί μόνο αυτόν ξέρουμε και μπορούμε να διαχειριστούμε... Με αυτόν τον τρόπο διαιωνίζουμε τις παγίδες μας και καθηλωνόμαστε, εκτός φυσικά αν τις ανακαλύψουμε, τις παραδεχτούμε και προσπαθήσουμε συνειδητά να τις αλλάξουμε. Κάποιες δεν θα αλλάξουν τελείως ποτέ, όμως γνωρίζοντας τα όλα αυτά, συνειδητά θα μπορούμε να τις αποφεύγουμε και θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα άτομα που ενδεχομένως να βλάψουν την ψυχολογία μας. Ελπίζω να το διαβάσεις! Αξίζει!
Scroll to top icon