ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.6.2016 | 13:20

Toξικές παρέες.

Καλά, μπροστά στα δικά σας, το δικό μου ’’πρόβλημα’’ είναι πολύ μικρό αλλά θα θα σας το εξομολογηθώ μιας και με έχει ταλαιπωρήσει κάπως.Λοιπόν...Στην παρέα μου (τέσσερα κορίτσια) είναι μια κοπέλα, που εδώ και καιρό δείχνει να με αντιπαθεί πολύ και πραγματικά δεν μπορώ να εντοπίσω το γιατί. Με διακόπτει οτάν μιλάω, με ότι και να πω βρίσκει αφορμή να παρεξηγηθεί, έμμεσες μπηχτες, αγριοκοιτάγματα, με ειρωνέυεται που και που και γενικότερα υπάρχει μια πολύ τεταμένη ατμοσφαιρα ανάμεσα μας. Όσες φορές την έχω ρωτήσει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, με βγάζει τρέλη, λέει πως τα βγάζω όλα από το μυαλό μου και πως φταίω εγώ γιατί είμαι απόμακρη, ψυχρή κλπ. Το θέμα είναι πως αυτή η ίδια με γράφει και εκτός αυτού με διάφορους τρόπους με εμποδιζει από το να συζητήσω με τις άλλες κοπέλες . Όταν πάω να μιλήσω μαζί της για κάποιο θέμα, ή θα με αγνοήσει, ή θα αφήσει την κουβέντα να βαλτώσει, ή θα βρει κάτι για να παρεξηγηθεί. Εν τω μεταξύ με τις άλλες κοπέλες, είναι τόσο γλυκιά και δεν είναι στην τσίτα συνέχεια και έτσι δεν πήρε πολύ για να πιστέψω πως τελικά όντως βλέπω πράγματα που δεν υπάρχουν. Το χειρότερο είναι πως σαν άτομο χωρίς πολλές παρέες, ότι ανασφάλειες είχα στην άκρη του μυαλού μου η συναναστροφή μου μαζί της τις μεγένθυνε. Μερικές φορές πιανώ τον εαυτό μου να αναρωτιέται... Μήπως έχω κάτι στραβό και με αντιπαθεί ; Μήπως είμαι κοινωνικά αδέξια και για αυτό με το που της μιλήσω παρεξηγείται; Μήπως όντως είμαι τρελή και βλέπω ότι θέλω ; Μήπως γενικά κάτι δεν παέι καλά με εμένα και για αυτό δεν έχω όσες παρεές θα’θέλα; Με τον καιρό παρατήρησα πως είναι τέρμα χειριστική με όλους, πως είναι εντελώς διπρόσωπη και πολύ κακοπροαίρετη. Στην αρχή αμφέβαλα αλλά είναι πια ολοφάνερο! Σήμερα το συζήτησα με την μία κοπέλα που την θεωρώ πραγματικά φίλη μου και μου είπε πως και αυτή τα έχει παρατηρήσει όλα αυτά και πως τους είχε πει ανα διαστήματα διάφορα αρνητικά για μένα (και όταν την ρώταγα αν τρέχει κάτι δεν μου έλεγε τίποτα όπως σας είπα). Όπως και να έχει ,δεν θα κάτσω άλλο να το ανεχτώ αυτό το πράγμα... Σοβαρά άυριο με την πρώτη αφορμή που θα μου δώσει θα της ψάλλω και φέυγωντας θα της πω ’’τώρα που θα φύγω θάψε με ’’. Ίσως είναι υπερβολική αντίδραση, αλλά δεν με ενδιαφέρει γιατί εκείνη την στιγμή θα πάρω τεράστια ικανοποίηση.Ντρέπομαι που τόσο καιρό το ανέχτηκα, ειλικρινά ντρέπομαι ! Χίλιες φορές μόνη μου παρά με αυτήν!
2
 
 
 
 
σχόλια
Είχα αντιμετωπίσει κι εγώ τέτοιου είδους κατάσταση και για το μόνο που μετάνιωσα είναι που άργησα τόσο να φύγω από αυτή την παρέα. Δυστυχώς υπάρχουν κομπλεξικά άτομα που φέρονται έτσι χωρίς να έχουμε κάνει κάτι εμείς. Νομίζω ότι το να αντιμετωπίσεις τα πράγματα είναι το καλύτερο για σένα:)
Καλά θα κάνεις! Τετοια τιποτένια άτομα αξίζουν την πιο δριμεία προσβολή. Άσε τις βλακείες και μην νομίζεις οτι εσύ φταις σε κάτι. Δεν λεω βέβαια, αν όλοι εχουν πρόβλημα μαζί σου, τότε όντως κάτι δεν πάει καλά και με εσένα. Αν και από τα συμφραζόμενα δεν καταλαβα κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, από τον τρόπο που γράφεις και εκφράζεσαι συμπεραίνω ότι είσαι συγκροτημένο άτομο. Δυστυχώς, χειριστικές κοπέλες υπάρχουν πολλές. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απομακρυνθείς και να μην την αφήσεις δευτερόλεπτο να σε μειώνει και να σου γιγαντώνει τις ανασφάλειες. Και, επειδή φαίνεσαι και αποφασισμένη να της κόψεις τον αέρα, σου λέω, να μην κολώσεις. Μην της μιλήσεις ιδιωτικά, μίλα μπροστά σε όλες και πες με απόλυτη ειλικρίνια όσα πιστεύεις για εκείνην. Ετσι δεν θα μπορει να σε συκοφαντήσει πισω από την πλάτη σου στις υπόλοιπες, γιατί θα είναι όλες μάρτυρες σε αυτήν την συζήτηση. Ρώτα και των υπόλοιπων την γνώμη. Κάντε μια συζήτηση όλες μαζί. Ξεκίνα ως εξής: "Επειδή εμένα μου αρέσει να λέω τα πραγματα όπως είναι και με ειλικρίνια..." Ετσι θα ρίξεις εμμεση μπιχτή στη διπροσωπία της. Μην αρκεστείς σε μια σπόντα, όπως αυτήν που θέλησες να της πεις. Κάτι τετοιο αφήνει περιθώρια για παρεξηγήσεις εις βάρος σου. Να είσαι ήρεμη, δυναμική, ψύχραιμη, ξεκάθαρη και αποφασισμένη.
Scroll to top icon