ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.9.2016 | 14:32

Κερασμα απο φιλο

Τις προαλλες ειχαμε παει για καφε με εναν φιλο κ οταν ηρθε η ωρα να πληρωσουμε, μου ειπε οτι θα κερασει εκεινος, γιατι μου το "χρωσταγε", επειδη τον ειχα βοηθησει πριν κατι μερες να διαβασει ενα μαθημα που εδινε στη σχολη του(για την ακριβεια δεν προσεφερα κ καμια φοβερη βοηθεια, απλα του εξηγησα 2-3 πραγματακια που δεν ειχε καταλαβει). Εμενα μου εκανε εντυπωση που προσφερθηκε να με κερασει, γιατι αντικειμενικα η βοηθεια που του ειχα προσφερει ηταν μικρη(σημειωτεον, οταν βγηκαμε, δεν ειχα παρει μονο καφε, ειχα κανει λογαριασμο 8 ευρω-κ επεμενε να τα πληρωσει ολα).Τετοιες κινησεις με κερασματα κλπ εχω συνηθισει πιο πολυ να τις βλεπω απο συντροφους μου, ή απο αγορια που θελουν να κανουν κατι μαζι μου, παρα απο φιλους. Γιατι ενταξει, αυτος που σε θελει ερωτικα, θα προσφερθει να σε κερασει, για να το παιξει gentleman κ να κανει καλη εντυπωση. Γι αυτο μου μπηκαν υποψιες, μηπως δεν με βλεπει κ τοσο φιλικα. Δεν ξερω, μπορει απλα να μην εχω κουβαρνταδες φιλους, κ γι αυτο κ να μην μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο απο φιλο. Εσεις τι λετε? Σας φαινεται φυσιολογικο που με κερασε για κατι τοσο επουσιωδες?Υ/Γ: Ξερω, πολλοι θα απαντησετε οτι ειναι τοσο σπανια η ευγενεια στις μερες μας, που οταν την συνανταμε απο καποιον, την παρεξηγουμε κ νομιζουμε οτι ειναι ερωτικο ενδιαφερον. Η αληθεια ειναι οτι κ γω γενικα ανταποδιδω το παραμικρο που θα μου προσφερει καποιος, ειτε φιλος, ειτε συντροφος, γιατι ετσι εχω μαθει, αλλα κρινοντας απ αυτα που βλεπω γυρω μου, οι περισσοτεροι δεν τον κανουν, ειδικα οταν η βοηθεια που τους εχεις προσφερει ειναι ασημαντη(καλη ωρα). Γι αυτο κ με παραξενεψε η πρωτοβουλια του φιλου μου.
4
 
 
 
 
σχόλια
Απλα μπορεί να σε κερασε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την βοήθεια που του προσφερες. Ένας τρόπος να σου πει ευχαριστώ. Όπως λέμε σ αλλες περιπτώσεις αν μου κανεις την τάδε εξυπηρέτηση, κερναω καφέ,και μόλις γίνει εχεις το κέρασμα.
Μπορεί να αισθάνθηκε υποχρεωμένος για τη βοήθειά σου και να ήθελε να σε ευχαριστήσει μ αυτόν τον τρόπο χωρίς να σημαίνει κάτι.Αν σε θέλει δε θα μείνει στο κέρασμα,λογικά θα κάνει κ άλλες κινήσεις και θα καταλάβεις οπότε μη σκοτίζεσαι γιατί μπορεί έτσι να του βγήκε,αρκετοί άνθρωποι λειτουργούν έτσι.
Πολλές φορές κάτι που εμείς θεωρούμε ασήμαντο είναι πολύ σημαντικό για άλλους. Μπορεί να ήταν πραγματικά σε απόγνωση σχετικά με το συγκεκριμένο μάθημα και να τον βοήθησες πραγματικά να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία.
Scroll to top icon