ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.9.2016 | 18:41

περι εργασίας

Ειμαι γιατρος, συγκεκριμένα τελειωνω την ειδικοτητα μου. Και καμια φορα σκεφτομαι ποσο διαφορετικη θα ταν η ζωη μου αν ειχα πχ ενα πιο "χαρουμενο" επαγγελμα -τυπου δασκάλα, νηπιαγωγος. Ή κατι πιο δημιουργικο οπως πχ μουσικος, ηθοποιος ή αρχιτεκτονας, ή εστω ένα επάγγελμα με μινιμουμ συναισθηματική εμπλοκή -πχ εφοριακός, υπάλληλος γραφείου... ή κάτι χειρωνακτικό -εργατης καθαριστρια κτλ.Το δικο μου επάγγελμα μου βγάζει μιζερια, κουραση , αυπνια, κατινιά/ανταγωνισμος μεταξυ συναδέλφων, ωχ αδερφισμος και λαμογιά... ειλικρινά μετανιωνω για την επιλογη μου. Οχι για το αντικειμενο εξασκησης αλλα για τις συνθηκες που επικρατούν και τον περιορισμό πόρων, εμψυχου δυναμικου στα νοσοκομεία. Για τους κακους συναδέλφους, τους επικίνδυνους και άσχετους ιατρους, τους αχάριστους και προκατειλημένους συνοδους, τους φοβισμένους και πλέον δικαιολογημένα καχύποπτους και επιθετικους ασθενεις.Και μην ακουσω παπαριες του τυπου :"σωζεις ζωες κτλ". Δεν σωζω εγω ζωές αλλα η ομαδικη δουλεια γιατρων+νοσηλευτριων+κράση ασθενη,για να μην αναφέρω τα ασχημα κ χρόνια περιστατικα. Ολη αυτή η εμπειρια με εχει επιβαρυνει συναισθηματικά και νιωθω πλέον εγκλωβισμενη σε μια λάθος επιλογη. Πλεον όχι μόνο δεν ξέρω τι θα ήθελα εναλλακτικά να κάνω στη ζωή μου, αλλα δεν ξέρω να κάνω τιποτα άλλον πλην της ιατρικης. Εχω αλλοτριωθει συναισθηματικά, χάνω τα ενδιαφεροντα μου, αδιαφορώ πιο ευκολα...Νίωθετε και άλλοι έτσι για τα επαγγελματά σας ? Ή εγω ειμαι μόνο γκρινιάρα κ αχάριστη? Θα θελα πολυ να μάθω πως νιωθουν και αλλοι νεοι επαγγελματιες
3
 
 
 
 
σχόλια
+1 για την εξομολόγηση, νομίζω όλοι μας έχουμε σκεφτεί πολλές φορές μήπως κάναμε λάθος επιλογή "καριέρας" αλλά ήταν πολύ αργά για να τα παρατήσουμε και το οικονομικό συμφέρον - απολαβές παίζουν τον πρώτο ρόλο (και όπως είπες δεν γνωρίζουμε να κάνουμε καμία άλλη δουλειά).Δεν χρειάζονται συναισθηματισμοί στην δουλειά, άλλωστε πολλοί γιατροί λειτουργούν σαν ρομπότ (και σαν ταμειακές μηχανές).Η ζωή ξεκινάει μόλις σχολάσουμε από την δουλειά.
Όλα τα επαγγέλματα κάπως έχουν τα κακά και τα υπέρ τους! Και γω πολλές φορές κάθομαι κ σκέφτομαι εάν είχα διαλέξει εκείνο το επάγγελμα η το άλλο η δασκάλα ξέρω γω θα μουν σε καλύτερη συναισθηματικη κατάσταση κλπ κλπ αλλά αν κάτσεις πραγματικά κ πιάσεις ένα ένα τα επαγγέλματα που ανέφερες ξ μπεις μέσα σ αυτά κ όχι απλά τα φανταστείς στο μυαλό σου αλλά μιλήσεις με ανθρώπους που τα εξασκούν θα δεις πόσα αρνητικά θα βρεις... Κανένα επάγγελμα δεν είναι τέλειο. Άλλο να τα φαντάζομαι τε έτσι στο.μυαλό μας κ αλλο να τα κάναμε πραγματικότητα. Να σκέφτεσαι ότι ο κόσμος χρειάζεται γιατρούς σαν και σένα ΗΘΙΚΟΎΣ ΚΑΙ ΠΆΝΩ ΑΠ ΌΛΑ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ γιατί ναι υπάρχουν κ τέτοιοι είναι πολύ ελάχιστοι αλλά όταν τους συναντώ χαίρομαι τόσο πολύ! Και να σαι χαρούμενη που είσαι μια απ αυτούς . Σίγουρα λόγω επαγγέλματος δένεσαι περισσότερο συναισθηματικη με τους ασθενείς κ είσαι σε ένα περιβάλλον να το θέσω όχι ευχάριστο διότι βιώνεις τον ανθρώπινο πόνο κάθε μέρα αλλά. Σκέψου κ δασκάλα. Που αναφέρεις, μου χουν πει δασκάλες να τους βγάζουν το λάδι τα πιτσιρίκια να φωνάζουν ασταμάτητα κ να είναι συνέχεια άρρωστες οι δασκάλες να τους σπάνε τα νευρα από τις φωνές κ να σ ρχεται κ ο γονιός να σ λέει γιατί έβαλες τόσο στο παιδί μ άξιζε παραπάνω κ να χεις μετά εσύ τύψεις μήπως το αδίκησα το παιδί! ?? Κ αλλά τέτοια πολλα για το κάθε επάγγελμα. Που εάν δεν τα ζήσεις δεν πρόκειται καν να περάσουν από το μυαλό σου! Όπως δεν περνάνε κ στον καθένα για την ιατρική. Στο μυαλό όλων φαντάζει το απόλυτο επάγγελμα! Κοίτα να ξεχωρίσεις μέσα από όλο αυτό κ να γίνεις μια από τους ελάχιστους γιατρούς που όταν κλείνει ραντεβού ο κόσμος είναι μες την χαρά!
Κάθε επάγγελμα κρύβει αυτές τις παγίδες. Ακόμα και το πιο "χαριτωμένο". Μη μασάς. Σκέψου ότι ασχολησε με τη μόνη "σοβαρή" επιστήμη. Προσπάθησε να μη γίνεις μονοδιάστατη. Και πίστεψε με αυτό αφορά όλους.
Scroll to top icon