ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.1.2017 | 14:03

τωρα τι γινεται;

Είμαι άντρας 22 ετών. Από μικρός ήξερα ότι ο πατέρας μου είναι ορφανός και οτι τον ειχαν μεγαλώσει κάποιοι θείοι του. Δεν μιλούσε ποτέ για αυτό το θέμα έδειχνε οτι ειναι κατι που τον ενοχλεί.Το πρώτο καλοκαίρι μετά το χωρισμό του με τη μητέρα μου (ήμουν ήδη 18 και αποφάσισα να μείνω μαζί του) μου ανακοίνωσε ότι θα έκανε ένα ταξίδι γιατί ήθελε να ξεφύγει. Εγώ τότε 19 ετων αλλο που δεν ηθελα να μεινω μονος. Μου είχε πει οτι θα πήγαινε στη Σύρο να δει κατι παλιους φιλους του για 15 μερες. Δεν έδωσα σημασία. Παραμονή Χριστουγέννων φεύγαμε παρέα με τον πατέρα μου για Παρνασσό και αδειάζοντας ενα σακ βουαγιαζ βρηκα μεσα ενα εισητήριο πλοιου για τη Λέρο. Η περίοδος του ταξιδιου στη Λερο ηταν ιδια με την εποχη που υποτιθεται οτι ηταν στη Συρο. Οταν τον ρώτησα (για πλακα πιο πολυ ) αν ειχε καμια γκομενα στη Λέρο και δε μου το έλεγε έγινε κατακόκκινος και μου ειπε οτι κατα τυχη τοτε ειχε μπερδεψει το εισητηριο του οτι του εβγαλαν λαθος εισητηριο οτι το πλοιο εφτανε μεχρι τη Λέρο και εκεινος κατεβηκε στη Συρο και αλλα τέτοια άκυρα λες και δεν εχω ταξιδεψει με πλοιο και δεν ξερω οτι τα πλοια των κυκλάδων δεν εχουν καμια σχέση με τα Δωδεκάνησα και βλεποντας οτι ερχοταν σε δυσκολη κατάσταση δεν συνέχισα την κουβεντα αλλωστε δεν μου φαινοταν και κανενα ζητημα που να αξιζε προσοχης. Μέχρι που πριν δυο εβδομαδες Τετάρτη απόγευμα γυρίζοντας στο σπιτι από τη σχολή πριν μπω μεσα τον ακουσα να μιλαει στο κινητο και να λεει "ειναι καλά; ζει;". Μπαινοντας στο σπιτι τον ειδα πολυ ταραγμενο και μου ειπε οτι το Σαββατοκυριακο θα πήγαινε με ένα φιλο του ενα ταξιδι για να ηρεμησει λιγο απο τη δουλεια αλλά δεν είχαν αποφασίσει ακόμα που. Ψάχνοντας το κινητό του την ωρα που ηταν στο μπάνιο είδα οτι το τηλεφώνημα που είχε δεχτεί ήταν από το κρατικό θεραπευτήριο Λέρου. Φαντάζομαι ότι εκει ζει ένας από τους δυο γονείς του ή κάποιος αδερφός; Στο μυαλό μου έρχεται μια φορά που η μάνα μου του είχε μιλήσει άσχημα και του είχε πει μέσα από τα δόντια της ότι το σόι του είναι όλοι τρελλοί με τη βούλα και τότε τον ειδα που δεν της ειπε τιποτα γιατί μια ζωή σκεφτόταν εμένα και δεν ηθελε να βλεπω καβγάδες. Τον βλέπω δε θελει να μου μιλήσει γι αυτό αλλά νομίζω ότι είμαι αρκετά μεγάλος και ότι πρέπει να ξέρω δε μου αρεσει να τον βλεπω να υποφέρει ετσι. Εξ άλλου από μικρός που ήμουν μου έλεγε οτι στις οικογένειες δεν υπάρχουν μυστικά. Τι κάνω τώρα; να τον αρχίσω στις ερωτήσεις ή να αφήσω τα πράγματα να εξελιχθούν μόνα τους; με τρώει πάντως να μαθω.
2
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ πάλι θα έλεγα να του μιλησεις. Δεν είσαι ούτε ξένος,ούτε ανήλικος. Έχεις και εσύ δικαίωμα να ξέρεις τις ρίζες σου και αν στην τελική πρόκειται για κάποιον απ τους γονείς του γιατί να μην προλαβεις να τους γνωρισεις; Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που κρύβει κάτι τέτοιο. Μίλα του ίσως να ξελαφρωσει και ο ίδιος απ ολη αυτή την μυστικοπάθεια.
Θα σου πρότεινα να μην κάνεις τίποτα.Από ότι κατάλαβα ο πατέρας σου είναι καλός άνθρωπος και πολύ δυνατός. Νομίζω πως όταν έρθει η στιγμή θα σου μιλήσει ο ίδιος για το θέμα.
Scroll to top icon