ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.4.2017 | 10:46

Ταινίες ή βιβλία με αξία

Έχοντας διαβάσει το βιβλίο της Βιρτζίνια Γουλφ, Μις Νταλογουει, και βλέποντας τυχαία την ταινία στην τηλεόραση "οι ώρες" που βασίζεται στο βιβλίο λησμόνησα τις καλές ποιοτικές ανεξίτηλες ταινίες που αγγίζουν την ψυχή και το μυαλό μας και ίσως τον τρόπο ζωής και σκέψης μας ...Μαγεμένη από τα μηνύματα και την ερμηνεία των ηθοποιών όπως και από το ίδιο το βιβλίο θα ήθελα να μου προτείνετε ταινίες ή βιβλία που για εσάς είναι σπουδαία....( Όσοι έχουν πρόθεση να ειρωνευτουν ή να αμφισβητήσουν την αξία της ταινίας η του βιβλίου αυτού να ξέρουν ότι η ταινία έχει προταθεί για εννέα Οσκαρ και το βιβλίο έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως ένα από τα ανθρώπινα αριστούργηματα όπως και η ίδια η συγγραφέας ..... Ευχαριστώ
4
 
 
 
 
σχόλια
Δεν ξέρω τι ταινίες βλέπεις γενικά αλλά θα σου προτείνω να δεις ότι βρεις από Αγγελόπουλο,Βιμ Βέντερς και Αντρέι Ταρκόφσκι.Αυτοί είναι οι αγαπημένοι μου.
Η αγαπημένη μου ταινία "οι Ώρες". Γενικά, Moore και Streep είναι εγγύηση! Θα σου πρότεινα και τις γέφυρες του Μάντισον αλλά και το Still Alice που παίζει η Moore (είναι η αγαπημένη μου ηθοποιός άλλωστε). Ε, μετά θα γίνω γραφική αλλά δες το Φιλαδέλφεια, το Πράσινο Μίλι, το Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας, την Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού κ.α.
Νομίζω ότι θα μπορούσα να μιλάω για ώρες επί του θέματος!Η συγκεκριμένη ταινία που αναφέρεις με λύγισε...ο ed harris με έκανε να κλάψω τόσο πολύ,που για να συνέλθω πήρα τους δρόμους...δεν με χωρούσε το σπίτι... :)Μερικές φορές οι ταινίες είναι τόσο καλές που εύχομαι να μην είχα διαβάσει πρώτα το βιβλίο...και μερικές φορές συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο...Και μιας και είναι και επίκαιρο,"Το Αυτό" του Stephen King,που το διάβασα στα 15 και είναι στο top5 των αγαπημένων μου βιβλίων,έγινε άθλια ταινία...και δυστυχώς το remake δεν μου γέμισε το μάτι από το trailer...Αντίθετα,το "Misery" και το "Stand by me" μεταφέρθηκαν υπέροχα!Αν συναντούσα τον Peter Jackson,θα του έσκαγα 2 φιλιά,γιατί έκανε κάτι πολύ δύσκολο...Δεν κατέστρεψε τον "Άρχοντα των δαχτυλιδιών"!!!Ο Kubrick,τα κατάφερε κατά τη γνώμη μου και στην "Οδύσσεια του διαστήματος" και στα "Μάτια ερμητικά κλειστά"...Ο Cormac McCarthy στάθηκε πολύ τυχερός συγγραφέας...και το "Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους" και ο "Δρόμος",έγιναν καταπληκτικές ταινίες...κάτι ανάλογο συνέβει και στον Irvine Welsh,με το "trainspotting"(κυρίως),αλλά και με το "filth"...Και είναι και οι κλασικές...το"Μεγάλες προσδοκίες","οι άθλιοι","δόκτωρ Ζιβάγκο","Για ποιον χτυπάει η καμπάνα","ο ασπροδόντης" και...και...και...και...Θα μπορούσα να γράφω για δυο ώρες και πάλι να μην μου έφτανε... :)
Scroll to top icon