Η Κέιτ Μπλάνσετ μιλά για τις ρυτίδες και τα γηρατειά και στέλνει ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες

Η Κέιτ Μπλάνσετ μιλά για τις ρυτίδες και τα γηρατειά και στέλνει ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες Facebook Twitter
2

Η Κέιτ Μπλάνσετ, αν μη τι άλλο είναι από τις πλέον ταλαντούχες ηθοποιούς της εποχής μας. Και σ' έναν κόσμο που αποθεώνει την πλαστική ομορφιά -παρά τις συνέπειες των πλαστικών επεμβάσεων που όλοι πλέον γνωρίζουν- τολμά να αποθεώνει τις ρυτίδες της, να περιφρονεί τον ηλικιακό ρατσισμό και να δηλώνει με θάρρος ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι περήφανες για την απόφαση τους να γεράσουν με χάρη και γοητεία. 

Σε συνέντευξή της στη Vogue, η 49χρονη ηθοποιός -και όταν ρωτήθηκε για τη ρουτίνα ομορφιάς της- εξήγησε ότι αυτή περιλαμβάνει μόνο μια μάσκαρα και ένα ματ κραγιόν Αρμάνι, ούτε καν αντιγηραντική κρέμα και δεν την απασχολεί αν μεγαλώνει ή αν αποκτά μία καινούρια ρυτίδα κάθε μέρα που περνάει. 

«Δεν σκέφτομαι πως μεγαλώνω, εκτός κι αν κάποιος το αναφέρει. Προσωπικά όταν σκέφτομαι μερικά από τα πρόσωπα που με εμπνέουν περισσότερο στη ζωή, είναι της Louise Bourgeois και της Georgia O'Keeffe. Κοιτώ το πνεύμα της γυναίκας και αυτό αγαπώ», απάντησε αποστομωτικά.

Όσο για το πώς νιώθει γύρω από όλες αυτές τις περί φύλου μάχες -και ειδικά στην εποχή του #metoo; 

«Σπάνια σκέφτομαι το φύλο μου, εκτός κι αν το αναφέρουν έντονα, γενικά σε συνεντεύξεις. Τα επίθετα με τα οποία με χαρακτηρίζουν - πως είμαι δυνατή ή πώς δεν κρατάω (τους γύρω μου) φυλακισμένους, όλα αυτά μου αποδίδονται επειδή εκφράζω την άποψή μου, κάθε φορά που κάποιος μου το ζητάει».

Το ωραίο με την περίπτωση της Μπλάνσετ που έχει χαρακτηριστεί και χαμαιλέοντας είναι ότι αποτελεί πρόσωπο πολλών σημαντικών brands της βιομηχανίας ομορφιάς, ενώ θεωρείται μία από τις πιο κομψές ηθοποιούς των τελευταίων 30 ετών. 

Με πληροφορίες από τη Vogue 

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM
gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM
Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος πρωταγωνιστής του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηθοποιός του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου δεν θα εμφανιστεί στη θεατρική σκηνή της Αθήνας λόγω κρατικής λογοκρισίας και περιοριστικών όρων
LIFO NEWSROOM
«Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / «Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε στα «Σκυλιά» του Ανέστη Αζά αλλά συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους» κατά του Ερντογάν και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
LIFO NEWSROOM
«Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Πολιτισμός / «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Η μεγάλη ερωτική ιστορία της Μάργκαρετ Μίτσελ ζωντανεύει επί σκηνής με φόντο τον αμερικανικό εμφύλιο - Από 25 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης - Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός
LIFO NEWSROOM
Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα πάντα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα panda από αύριο στους κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα της (Μεγάλης) εβδομάδας απαρτίζεται από τρεις ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο, πρωτότυπο στοίχημα του Ράιαν Κούγκλερ με τίτλο «Sinners».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια