Το νέο Citroën C5 Aircross αλλάζει τα δεδομένα στα SUV!

Το νέο Citroën C5 Aircross αλλάζει τα δεδομένα στα SUV!

Η γαλλική φίρμα λανσάρει ένα από τα πιο εντυπωσιακά SUV μοντέλα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και όχι μόνο.

Η Citroën φημίζεται για τη διαχρονική της συνήθεια να δημιουργεί αυτοκίνητα με προχωρημένη σχεδίαση, προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο του αγοραστικού κοινού όσο και του ανταγωνισμού.

 

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην περίπτωση του νέου C5 Aircross, όπως άλλωστε είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε από κοντά κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του στη χώρα μας.

 

Το νέο Citroën C5 Aircross αλλάζει τα δεδομένα στα SUV!

 

Το νέο SUV της Citroën μαγνητίζει τα βλέμματα εξαρχής. Με μήκος που αγγίζει τα 4,5 μέτρα, διαθέτει επιβλητική σιλουέτα και δυναμική εμφάνιση, καθώς και τις κλασικές πινελιές φινέτσας που διέπουν όλα τα σύγχρονα μοντέλα της Citroën, όπως τα χαρακτηριστικά «Airbumps».

 

Στο νέο C5 Aircross είναι δεδομένο ότι δεν θα ανακαλύψεις κανένα σχεδιαστικό «ψεγάδι», μια άποψη την οποία φάνηκε να συμμερίζονται και όσοι γνώρισαν για πρώτη φορά από κοντά το εντυπωσιακό γαλλικό SUV.

 

Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, η ίδια ευχάριστη εικόνα επικρατεί και στα ενδότερα του νέου C5 Aircross, όπου το τρίπτυχο «τεχνολογία - εξατομίκευση - άνεση» βρίσκει την εφαρμογή του κατά μήκος της καμπίνας των επιβατών.

 

Το νέο Citroën C5 Aircross αλλάζει τα δεδομένα στα SUV!

  

Τα καθίσματα θυμίζουν σε φιλοσοφία εκείνα του C4 Cactus, στα οποία αισθάνεσαι ότι κάθεσαι σε αναπαυτική πολυθρόνα, ενώ την παράσταση κλέβουν τα τρία ανεξάρτητα πίσω καθίσματα, ειδικά για όσους διαθέτουν αντίστοιχο αριθμό παιδιών.

 

Παράλληλα, ο χώρος των αποσκευών αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων στην κατηγορία, με χωρητικότητα από 580 έως 720 λίτρα.

 

Την ίδια στιγμή, στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής των 8 ιντσών του συστήματος infotainment, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων διαθέτει οθόνη 12,3 ιντσών και αποτελεί μια ιδιαίτερα χρήσιμη προσθήκη για κάθε οδηγό, κάτι που διαπιστώσαμε και στην πράξη.

 

Το νέο Citroën C5 Aircross αλλάζει τα δεδομένα στα SUV!

 

Να σημειωθεί, επίσης, ότι διατίθενται, μεταξύ άλλων, τα συστήματα Active Safety Brake, Active Blind Sport Monitoring System, Active Lane Keeping Assist, Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Collision Risk Alert, Coffee Break Alert, Driver Attention Alert, Traffic Sign Recognition και, φυσικά, το Highway Driver Assist.

 

Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά σύνολα με τα οποία εφοδιάζεται το νέο C5 Aircross, συναντάμε τους κινητήρες βενζίνης 1.2 και 1.6 λίτρων με απόδοση 130 και 180 ίππους αντίστοιχα, ενώ ως diesel επιλογές έχουμε επίσης δύο, 1.5 και 2.0 λίτρων, με ισχύ 130 και 180 ίππους σε κάθε περίπτωση.

 

Το νέο Citroën C5 Aircross αλλάζει τα δεδομένα στα SUV!

 

Παράλληλα, θα διατίθεται για πρώτη φορά και υβριδική εκδοχή με ηλεκτρική αυτονομία έως και 60 χιλιομέτρων.

 

Οι πιο ισχυροί κινητήρες συνδυάζονται και με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, ενώ τετρακίνηση δεν υφίσταται, ωστόσο το γαλλικό SUV εξοπλίζεται με την τελευταία γενιά του Grip Control, το οποίο βοηθά τους εμπρόσθιους τροχούς να βρίσκουν καλύτερη πρόσφυση σε συνθήκες εκτός δρόμου μέσα από διάφορα προφίλ εδάφους.

 

Το νέο Citroën C5 Aircross αλλάζει τα δεδομένα στα SUV!

 

Στον δρόμο το νέο C5 Aircross αποτελεί ένα από τα πιο άνετα και ευχάριστα μοντέλα της κατηγορίας, τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο,όσο και στο αντίστοιχο επαρχιακό.

 

Όσο για το πόσο κοστίζει το νέο SUV της Citroën, oι τιμές που ανακοίνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία της γαλλικής φίρμας ξεκινούν από τα 22.550 ευρώ και, ανάλογα με την έκδοση κινητήρα, καθώς και το επίπεδο εξοπλισμού, μπορούν να αγγίξουν έως και τα 42.500 ευρώ.

 

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon