Σρι Λάνκα: «Συγκεκριμένη απειλή» για νέες επιθέσεις αναβάλει επ' αόριστον τις λειτουργίες σε εκκλησίες

Σρι Λάνκα: «Συγκεκριμένη απειλή» για νέες επιθέσεις αναβάλει επ' αόριστον τις λειτουργίες σε εκκλησίες Facebook Twitter
EPA
0

«Συγκεκριμένη απειλή» για νέες επιθέσεις σε τόπους λατρείας στη Σρι Λάνκα οδήγησαν την Καθολική Εκκλησία να μην επιτρέψει την λειτουργία των εκκλησιών της χώρας.

Ο αρχιεπίσκοπος του Κολόμπο, καρδινάλιος Μάλκομ Ραντζίτ, ήθελε να ξαναρχίσουν να λειτουργούν οι εκκλησίες στη χώρα από τις 5 Μαΐου, αλλά το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει απειλή για νέες επιθέσεις τον ανάγκασε να αναβάλει επ' αόριστον τη λειτουργία τους.

«Ακολουθώντας τις συστάσεις των δυνάμεων ασφαλείας, αποφασίσαμε ότι καμία λειτουργία δεν θα γίνει σε καμία εκκλησία την Κυριακή», δήλωσε ο ίδιος στο AFP. «Υπάρχει μια συγκεκριμένη απειλή εναντίον δύο τόπων λατρείας», πρόσθεσε. 

Τουλάχιστον 257 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στις 21 Απριλίου από μια σειρά επιθέσεων σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα.

 Την περασμένη Κυριακή ο καρδινάλιος Μάλκομ Ραντζίτ χοροστάτησε σε ιδιωτική λειτουργία η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, καθώς όλες οι λειτουργίες στις εκκλησίες ματαιώθηκαν μετά τις επιθέσεις την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών.

Ο καρδινάλιος ήλπιζε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες λειτουργίες, πριν από μια γενικότερη επανάληψή τους ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις του Πάσχα των καθολικών ένοπλοι φρουροί βρίσκονται έξω από κάθε εκκλησία. Επίσης μια φρουρά ανέλαβε την προστασία του καρδιναλίου, ενώ σημαντική δύναμη των δυνάμεων της τάξης έχει αναπτυχθεί έξω από την κατοικία του. Ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει θωρακισμένη λιμουζίνα που του παραχώρησε η κυβέρνηση και προτιμά να κυκλοφορεί με το συνηθισμένο του όχημα.

«Δεν φοβάμαι. Δεν χρειάζομαι θωρακισμένα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις μου. Ο Κύριος είναι ο προστάτης μου», δήλωσε. «Ωστόσο θέλω να είναι ασφαλής ο λαός και η χώρα», πρόσθεσε.

Ο καρδινάλιος εξέφρασε εξάλλου τις ανησυχίες του όσον αφορά τη διεξαγωγή της έρευνας γι' αυτό το κύμα επιθέσεων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει περισσότερους από 150 υπόπτους μετά τις επιθέσεις του Πάσχα.

Ο γενικός διευθυντής των υπηρεσιών υγείας Ανίλ Τζασίνγκε ανακοίνωσε σήμερα στο AFP ότι ο αριθμός των νεκρών των επιθέσεων της 21ης Απριλίου ανήλθε πλέον σε 257, μετά τον θάνατο κάποιων ανθρώπων που νοσηλεύονταν.

Μεταξύ των νεκρών οι αρχές έχουν αναγνωρίσει 42 ξένους πολίτες. Πολλοί άλλοι ξένοι πολίτες φέρονται ακόμη ως αγνοούμενοι και μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των νεκρών που δεν έχουν αναγνωριστεί στο νεκροτομείο του Κολόμπο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών την Δευτέρα το βράδυ.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό από τους 496 τραυματίες που εισήχθησαν στο νοσοκομείο, 47 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, οι 12 από τους οποίους στην εντατική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM