Θεσσαλονίκη: Αυστηρή προειδοποίηση Εισαγγελίας για το Καπάνι - Απειλείται με λουκέτο

Θεσσαλονίκη: Αυστηρή προειδοποίηση Εισαγγελίας για το Καπάνι - Απειλείται με λουκέτο Facebook Twitter
0

Αυστηρή προειδοποίηση έδωσε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ότι θα κλείσει το Καπάνι αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες.


Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν την Τετάρτη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς και ο πρόεδρος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, Χρήστος Νικολόπουλος, όπου είχαν συνάντηση με τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το θέμα της αγοράς στο Καπάνι.

Η συνάντηση έρχεται μετά  την προειδοποίηση που έκανε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Πολυχρόνης Πολυχρονίου ότι θα μπει «λουκέτο» στο Καπάνι αν δεν υπάρξει ανασύσταση της αγοράς μετά τις εκλογές.

Ο προϊστάμενος Πρωτοδικών κατέστησε σαφές στον κ. Παππά και κ. Νικολόπουλο ότι πρέπει να εντείνει την προσπάθεια για την αποκατάσταση σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες του δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα φωτισμού, αποκομιδής απορριμμάτων, λακκούβες κλπ. Ο προϊστάμενος Εισαγγελίας μάλιστα, προειδοποίησε τους επαγγελματίες πως αν δεν γίνουν πι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς τους για την βελτίωση των συνθηκών στην αγορά το Καπάνι θα κλείσει.

«Σαν Δήμος Θεσσαλονίκης καταστήσαμε σαφές ότι και είναι γνωστό ότι η αγορά είναι ιδιωτική αλλά ο Δήμος ενδιαφέρεται όχι μόνο να μην κλείσει αλλά και να αναβαθμιστεί. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο του δήμου για τα Ανοιχτά Κέντρα εμπορίου, ένα πρόγραμμα πάνω από 1,5-2 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί και πάμε σε μια συνολική αναβάθμιση της αγοράς. Στο επίπεδο της χρηστικής ανάγνωσης της καθημερινότητας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν την βελτίωση της κατάστασης», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αστικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς.

«Μας τράβηξε τα αυτιά ο κ. εισαγγελέας. Μου επέστησε την προσοχή ότι θα είναι πολύ αυστηρός. Αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε από την δική μας την πλευρά θα κλείσουν τα καταστήματα, τα οποία δεν τηρούν αυτά που πρέπει να τηρήσουν.

Εξήγησα ότι έχουμε και κακούς επαγγελματίες, έχουμε και πολλούς καλούς. Δεν είναι καλό να τους παίρνει όλους η μπάλα. Συμφωνήσαμε ότι όποιος δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του ΕΦΕΤ θα απομακρυνθεί από την αγορά.

Κίνδυνος γενικά δεν υπάρχει για την αγορά. Πιστεύουμε ότι ο δήμος θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει για την συνολική εικόνα της αγοράς, άρα δεν υφίσταται θέμα καταλληλόλητας της αγοράς σαν αγορά. Τα μαγαζιά πρέπει να εκσυγχρονιστούν»

Πρέπει τα μαγαζιά να εκσυγχρονιστούν. Όσοι εκσυγχρονιστούν θα συνεχίσουν να δουλεύουν», δήλωσε ο Χρήστος Νικολόπουλος, πρόεδρος των Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη «η κατάσταση στο Καπάνι δεν είναι άγνωστη. Από την μέρα που παραλάβαμε τον δήμο ξέραμε ότι πρέπει να γίνουν ορισμένα βαριά έργα, όπως οι αποχετεύσεις, οι δρόμοι και η συντήρηση των τροφίμων που υπάρχουν εκεί. Έχει να μπει καρφί στο Καπάνι από τότε που η Θεσσαλονίκη ήταν πολιτιστική Πρωτεύουσα, το 1997, όποτε και είχαν μπει κάποια στέγαστρα».

Ο κ. Μπουτάρης είχε διευκρινίσει ότι ο Καπάνι είναι διατηρητέο και οι διαδικασίες ανάπλασής του είναι χρονοβόρες. «Το Καπάνι έχει ιδιοκτησίες, είναι διατηρητέο και επεμβαίνει η αρχαιολογική υπηρεσία και οι διαδικασίες είναι αργές» είπε

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασθενής καταγγέλλει στο ότι «φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της με 13.000 ευρώ

Ελλάδα / Ασθενής καταγγέλλει ότι «φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της με 13.000 ευρώ για είδη που δεν χρειάζεται

Η γυναίκα που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας καταγγέλλει πως φαίνεται στο ΑΜΚΑ της να έχει παραλάβει 2.132 ευρώ για ηλεκτρονικό ποδήλατο για τετραπληγία και 3.500 για αναπηρικό αμαξίδιο
LIFO NEWSROOM