Παππάς: Φταίει η αποχή για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Παππάς: Φταίει η αποχή για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Στην αποχή των ψηφοφόρων από τις χθεσινές εκλογές, απέδωσε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο Νίκος Παππάς.

Στην Ελλάδα η αποχή άγγιξε το 41,5% και σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης οι δημοσκοπήσεις «δεν μπόρεσαν να διαβλέψουν» αυτό το ποσοστό. Κατά τον ίδιο, το γεγονός ότι η χθεσινή συμμετοχή ήταν μικρότερη κατά 7,8% από τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, «επηρέασε κατά συντριπτικό τρόπο, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό την επίδοση» του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News247, ο κ. Παππάς επέμεινε στη σημασία διεξαγωγής ενός debate Τσίπρα - Μητσοτάκη ενόψει των βουλευτικών εκλογών, ώστε ο λαός «να γνωρίσει τι ακριβώς διακυβεύεται». «Φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετό για να πειστεί ο κόσμος που απείχε, ότι είναι σημαντικό να προσέλθει στην κάλπη και να προστατεύσει τη σύνταξή του, το οχτάωρο του, το πενθήμερο εργασίας», τόνισε, προσθέτοντας ότι όσοι έκαναν άλλες επιλογές στη χθεσινή κάλπη πρέπει να πειστούν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, ώστε να διασφαλιστεί η «ομαλή πορεία ανάκαμψης».

Όπως είπε, όταν ο κόσμος περνά δυσκολίες, «ο πρώτος που θα σκεφτεί να καταστήσει υπεύθυνο είναι το κόμμα που κυβερνά», αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «οργανωτικές αδυναμίες» στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Δεν καταφέραμε να φτιάξουμε, σε πολλές περιπτώσεις, σχήματα τα οποία είναι πλειοψηφικά».

Για το μέλλον του Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο αμφισβήτησης του Αλέξη Τσίπρα, ως αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς απάντησε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που τον ΣΥΡΙΖΑ τον πήγε από το 3% στο 35% και θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για πολλά χρόνια ακόμα».

«Εμείς μπαίνουμε στη μάχη και μπαίνουμε για την εκλογική νίκη (...) η χώρα θα μπει σε περιπέτεια εάν υπάρξει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ (...) διότι θα αμφισβητήσει όλο το "πλέγμα" της κοινωνικής προστασίας, καθώς και την πορεία της δημοσιονομικής σταθερότητας. Ξεκινάμε από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά θεωρώ ότι όλος ο κόσμος ο οποίος δεν πήγε στην κάλπη, αλλά και πολλοί που πήγαν στην κάλπη και κάνανε άλλες επιλογές, θα σκεφτούν, θα κρίνουν και στο τέλος θα διασφαλίσουμε την προοδευτική πορεία της χώρας».

Πολιτική
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Παππάς: Φταίει η αποχή για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές Πηγή: www.lifo.grΦυσικά. Όλα είχαν γίνει σωστά, ο κόσμος τους αγαπάει, αλλά απλά δεν είναι εκδηλωτικός.Ή μάλλον - ο καιρός θα φταίει, αυτοί αποκλείεται -, ο κόσμος είναι κατά 8 % περισσότερο βαριεστημένος από το 2015, απείχε. Και ΟΛΟΙ αυτοί ήταν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Φυσικά.Τέτοια που ακούμε, σημαίνει ότι η βλάβη είναι ανήκεστος, δεν υπάρχει ελπίδα να θεραπευθούν.Είναι κουρασμένοι ή μάλλον ουδέποτε "το είχαν". Ας τους στείλουμε σε μακροχρόνια ξεκούραση. Η κ. Παναγοπούλου εξάλλου, σίγουρα θα τους διαθέσει και την θαλαμηγό της.Οι περισσότεροι άλλοι, ξεκούραση στο μπαλκόνι.Αλλά αυτά δεν τα ξέρει ο κ. Παππάς. Απέχει από τα γήϊνα, ασχολείται ως γνωστόν με το διάστημα.
Γι'αυτό σας ΣΙΧΑΘΗΚΕ ο κόσμος. Γιατί έχετε καθεστωτική νοοτροπία σταλινικού τύπου. Προπαγάνδα και μόνο πρ0αγάνδα. Όλα να τα μασκαρέψετε. Σανό και κουτόχορτο στον κόσμο, λες και είμαστε ΟΛΟΙ λοβοτομημένοι . Δεν φταίτε ποτέ εσείς.