Το Μεξικό στέλνει 6.000 στρατιώτες της εθνοφρουράς στα σύνορα με την Γουατεμάλα

Το Μεξικό στέλνει 6.000 στρατιώτες της εθνοφρουράς στα σύνορα με την Γουατεμάλα Facebook Twitter
0

Το Μεξικό θα αναπτύξει 6.000 στελέχη της εθνοφρουράς στα νότια σύνορα της χώρας με τη Γουατεμάλα, δήλωσε ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας Μαρσέλο Εμπράρδ χθες Πέμπτη.

Η κίνηση αποφασίστηκε να γίνει εντός των ορίων των προσπαθειών να ανακοπεί η μεταναστευτική ροή που προκαλεί την οργή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Εξηγήσαμε ότι (...) θα αναπτυχθούν εκεί 6.000 άνδρες», είπε ο μεξικανός ΥΠΕΞ σε δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες που είχε με αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον.

Ο Εμπράρδ πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες των δύο κρατών για το πρόβλημα της μετανάστευσης θα συνεχιστούν σήμερα Παρασκευή.

Ο Τραμπ απειλεί να επιβάλλει δασμούς σε όλα τα μεξικανικά αγαθά που εισάγονται στη χώρα του από τη Δευτέρα [10η Ιουνίου] εάν η κυβέρνηση του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δεν αναχαιτίσει τις ροές των μεταναστών από κράτη της κεντρικής Αμερικής που εισέρχονται στην αμερικανική επικράτεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Tο εκλογικό αποτέλεσμα των Χριστιανοδημοκρατών είναι πολύ χαμηλότερο από τις επιδόσεις του κόμματος υπό την ηγεσία της πρώην επί μακρόν ηγέτιδας και καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
LIFO NEWSROOM