Ερντογάν: Εξετάζουμε να αγοράσουμε τα ρωσικά μαχητικά Su - 35

Ερντογάν: Εξετάζουμε να αγοράσουμε τα ρωσικά μαχητικά Su - 35 Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει και να παράγει μαχητικά αεροσκάφη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα ρωσικά Su-35 και Su-57 είναι μια θετική εναλλακτική λύση στα αμερικανικά μαχητικά. 

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα και η Άγκυρα διεξάγουν συνομιλίες για την αγορά των μαχητικών Su-57, μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti.«Οι συνομιλίες συνεχίζονται, θα συνεχισθούν. Μετά την MAX-2019 ( έκθεση οπλικών συστημάτων -σ.σ.) στην Ρωσία παρέμειναν οι εκπρόσωποι των υπουργείων μας, που εργάζονται εκεί. Θα ενεργήσουμε, θέτοντας στο τραπέζι των συνομιλιών του δικούς μας όρους για την δανειοδότηση και την από κοινού παραγωγή» δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον για ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά «πρέπει να λάβουμε μέτρα για να διαφυλάξουμε την αμυντική μας βιομηχανία και από αυτή την άποψη πρέπει να δούμε τα ρωσικά μαχητικά Su-35 και Su-57».

Παράλληλα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν τόνισε ότι αν η Ουάσιγκτον δεν αλλάξει στάση στο ζήτημα της πώλησης των F-35, η Άγκυρα θα «αναζητήσει διέξοδο από αυτή την κατάσταση».

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι το κύριο θέμα της συνεργασίας με την Ρωσία στον αμυντικό τομέα, είναι πώληση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε από το Όσλο, ότι «ποτέ δεν είπαμε ότι αγοράζουμε αεροσκάφη από την Ρωσία, είμαστε μέρος των F-35, αλλά αν δεν μπορέσουμε να αγοράσουμε τα F-35, θα κοιτάξουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις» και «δεν αποκλείουμε την οποιαδήποτε πιθανότητα».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM