Σαρώνει τις Μπαχάμες ο τυφώνας Ντόριαν- Ζημιές σε χιλιάδες σπίτια

Σαρώνει τις Μπαχάμες ο τυφώνας Ντόριαν- Ζημιές σε χιλιάδες σπίτια Facebook Twitter
0

O τυφώνας Ντόριαν πλήττει με σφοδρότητα τις Μπαχάμες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο τυφώνα στη συγκεκριμένη περιοχή από τότε που υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία. 

O τυφώνας έχει προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες ενώ έχει αναποδογυρίσει αυτοκίνητα και έχει ξεριζώσει στέγες σπιτιών. Η ταχύτητα των ανέμων φθάνει τα 270 χιλιόμετρα την ώρα, πρόκειται για τον δεύτερο ισχυρότερο τυφώνα που έχει καταγραφεί ποτέ στον Ατλαντικό. Για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για θύματα όμως ο Ερυθρός Σταυρός φοβάται πως συνολικά 13.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές. Πάντως το CNN, που επικαλείται πληροφορίες από τις τοπικές αρχές κάνει λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό. 

Ακόμη, σημαντικά είναι και τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που έχουν δημιουργηθεί στις νήσους από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις και τους σφοδρούς ανέμους, κάτι το οποίο δυσχεραίνει την πληροφόρηση σχετικά με το τι συμβαίνει στην περιοχή, καθότι η πρόσβαση στο διαδίκτυο παρουσιάζει συχνές διακοπές.

Ωστόσο, αρκετοί κάτοικοι των νησιών έχουν κοινοποιήσει εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένες από αυτές να δείχνουν μία τρομακτική αύξηση της στάθμης του νερού, η οποία απειλεί να καλύψει ολόκληρα σπίτια.

 Ο τυφώνας κινείται αργά προς τα δυτικά και αναμένεται να πλήξει και την ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Οι πολιτείες της Φλόριντα, της Τζόρτζια όπως και η Βόρεια και η Νότια Καρολίνα έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

 Με πληροφορίες από BBC, CNN 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM