Αίγυπτος: 8 νεκροί σε ενέδρα στο Σινά

Αίγυπτος: 8 νεκροί σε ενέδρα στο Σινά Facebook Twitter
0

Επτά στρατιωτικοί κι ένας πολίτης σκοτώθηκαν σε ενέδρα στην περιοχή του Βορείου Σινά στην Αίγυπτο, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας, ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Άλλοι δύο στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση, η οποία διαπράχθηκε στην Μπιρ αλ Άμπεντ, διευκρίνισαν δύο πηγές.

Το ΙΚ υποστήριξε ότι 15 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην ενέδρα με ανακοίνωσή του, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο «ειδήσεων» Άμακ, όργανο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί ο συγκεκριμένος ισχυρισμός από ανεξάρτητη πηγή.

Νωρίτερα χθες, το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 118 εξτρεμιστές στο βόρειο και το κεντρικό Σινά την «τελευταία περίοδο», χωρίς να δώσει πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η Αίγυπτος παραμένει αντιμέτωπη με τον ανταρτοπόλεμο τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, ο οποίος μαίνεται εδώ και αρκετά χρόνια κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες στρατιωτικούς, αστυνομικούς και κατοίκους της περιοχής.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM