Σαγράδα Φαμίλια: Η σκάλα που εξοργίζει τους κατοίκους στη γειτονιά του μνημείου

Σαγράδα Φαμίλια: Η σκάλα που εξοργίζει τους κατοίκους στη γειτονιά του μνημείου Facebook Twitter
0

H Σαγράδα Φαμίλια της Ισπανίας, η οποία είναι υπό κατασκευή από το 1882, πρόκειται να αποκτήσει μια σκάλα που προκαλεί αντιδράσεις και ίσως γίνει αφορμή να χάσουν τα σπίτια τους κάτοικοι κοντά στο μνημείο.

Η βασιλική του Γκαουντί, σύντομα θα επεκταθεί στον γειτονικό δρόμο, εις βάρος κατοίκων της Βαρκελώνης, σύμφωνα με την El Pais. Το διοικητικό συμβούλιο για την ανέγερση του κτιρίου έχει αποκτήσει μέρος ενός οικοπέδου έκτασης 5.340 τετραγωνικών μέτρων που θέλουν να γίνει χώρος δημιουργίας μιας νέας σκάλα για πρόσβαση στη Σαγράδα Φαμίλια. Η σκάλα προβλέπεται να έχει μήκος σχεδόν 150 μέτρων και πλάτος 5 μέτρα.

Τον Σεπτέμβριο, περίπου 250 κάτοικοι και επιχειρήσεις που θα επηρεαστούν από την επέκτασ,η αμφισβήτησαν την άδεια στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας. Οι ενάγοντες υποστήριξαν ότι το έργο της σκάλας θα προκαλέσει τη μετεγκατάσταση 3.000 ατόμων. Υποστήριξαν επίσης ότι η προσθήκη αυτή δεν περιλαμβάνεται στα «πρωτότυπα» σχέδια του Γκαουντί. Όμως ο Esteve Camps, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναού, ισχυρίστηκε ότι η σκάλα είναι σε σχέδια του καλλιτέχνη. Όλα δείχνουν πως το σχέδιο για την σκάλα προχωρά και πως σύντομα μπορεί να αρχίσουν τα έργα.

Οι κάτοικοι κατηγορούν τον ναό πως δείχνει αλαζονεία επειδή «θέλει να τους πετάξει έξω από τα σπίτια τους» ενώ υπάρχει κριτική και για το κόστος που θα έχει η προέκταση αυτή. Για την ώρα οι κάτοικοι προσπαθούν νομικά να μπλοκάρουν την απόφαση και τις ενέργειες συμβουλίου ενώ όπως αναφέρει η El Pais η διαδικασία για το πώς εγκρίθηκε το σχέδιο ήταν νομικά και γραφειοκρατικά περίπλοκη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
LIFO NEWSROOM
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM