Το Ισραήλ επαναφέρει στα 15 ναυτικά μίλια τη ζώνη αλιείας ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας

Το Ισραήλ επαναφέρει στα 15 ναυτικά μίλια τη ζώνη αλιείας ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας Facebook Twitter
0

 Η ζώνη όπου επιτρέπεται η αλιεία στα νερά ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας θα επεκταθεί εκ νέου στα 15 ναυτικά μίλια από σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε το ισραηλινό όργανο το οποίο είναι αρμόδιο για τις πολιτικές επιχειρήσεις στα Παλαιστινιακά Εδάφη (COGAT).

Η συνδικαλιστική ένωση των παλαιστίνιων αλιέων στη Γάζα επιβεβαίωσε ότι αναμένεται η επέκταση σήμερα από τις 08:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας].

Το COGAT είχε ανακοινώσει τη 19η Δεκεμβρίου τη συρρίκνωση της ζώνης επιτρεπόμενης αλιείας σε «δέκα ναυτικά μίλια μέχρι νεοτέρας διαταγής» μετά την εκτόξευση ρουκέτας τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη προς την ισραηλινή επικράτεια από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς ελέγχει τον θύλακα από το 2007 και η κυβέρνηση του Ισραήλ καθιστά υπεύθυνο το ισλαμιστικό κίνημα για όλες τις εκτοξεύσεις ρουκετών ή άλλες εχθρικές ενέργειες. Οι ισραηλινές δυνάμεις στοχοθετούν πάντως και άλλα ένοπλα παλαιστινιακά κινήματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο με τη Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις που έχουν συμμαχήσει μαζί της από το 2008 στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακα όπου ζουν δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι που δοκιμάζονται από τις συρράξεις, τη φτώχεια και τον αποκλεισμό του Ισραήλ για πάνω από 10 χρόνια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Διεθνή / Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Η Ουκρανία ξεκίνησε τη διαδικασία στο δικαστήριο το 2016, μετά την κατασκευή της Γέφυρας της Κριμαίας από τη Ρωσία, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με την ρωσική επικράτεια
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Σήμερα η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του 26χρονου Τζόαν Κουάι με καταγωγή από την Γουιάνα - Στο τέλος της εβδομάδας η απολογία του κατηγορουμένου -Τα χειροκροτήματα για τη Ζιζέλ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Σέρφερ «δραπετεύει» από τεράστιο κύμα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Γης: «Δεν το πιστεύω πως είμαι ζωντανός»

Διεθνή / Σέρφερ «δραπετεύει» από τεράστιο κύμα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Γης: «Δεν το πιστεύω πως είμαι ζωντανός»

Ο Μάικι Μπρενάν εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο των θεατών καθώς το τεράστιο κύμα έπεσε πάνω του στο διαβόητο σημείο για σερφ στο Shipstern Bluff
LIFO NEWSROOM