Για την περιπέτειά του μίλησε ο κωπηλάτης από την Άνδρο που παρασύρθηκε από τα ρεύματα και κάλεσε το Λιμενικό να τον σώσει με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο.
Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται η απολογία του στο Λιμενικό Σώμα για το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τη διάσωσή του μια ημέρα που απαγορευόταν λόγω μποφόρ να βγει για να απολαύσει το αγαπημένο του σπορ.
Ο Γιάννης Πιττακίδης, που ασχολείται αρκετό καιρό με το SUP και το windserfing, έσπευσε να ευχαριστήσει το Λιμενικό Σώμα Γαυρίου για την διάσωση, ωστόσο θέλησε να διευκρινίσει εκ νέου πως δεν μπήκε στη θάλασσα με οχτώ μποφόρ, καθώς είχε ενημερωθεί για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο σημείο.
Όπως υποστηρίζει, μπήκε στο νερό γύρω στις 11 το πρωί, αφού είχε συμβουλευτεί δυο εφαρμογές για τον καιρό, είχε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας «όπως σωσίβιο, στολή, είχα δέσει το SUP στο πόδι μου για να μην χάσω τη σανίδα, είχα σε αδιάβροχη θήκη το κινητό και power bank» και είχε ενημερώσει σχετικά φιλικό του πρόσωπο. Ωστόσο ένα ξαφνικό και παρατεταμένο μπουρίνι, τον παρέσυρε απομακρύνοντάς τον από την ακτή.
«Πήρα τηλέφωνο τότε τον άνθρωπο που γνώριζε ότι ήμουν στο νερό και του είπα να καλέσει το Λιμενικό, όπως και έγινε. Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβήθηκα, άλλωστε απέναντι από τον κόλπο υπάρχουν κάτι νησάκια οπότε ήταν πολύ πιθανόν να με έβγαζε προς τα εκεί ο καιρός. Από την πρώτη στιγμή μιλούσα με το Λιμενικό, μόλις ειδοποιήθηκε και μέσα σε πέντε λεπτά ήρθαν και έκαναν τη διάσωση», συνέχισε μιλώντας στο protothema.gr.
Σχετικά με το πρόστιμο λέει πως δεν του έχει επιβληθεί τίποτα ακόμη. «Ακόμη κανένα πρόστιμο δεν μου έχει επιβληθεί παρόλο που λέγεται ότι είναι περίπου 200 ευρώ. Από τις Λιμενικές Αρχές με ενημέρωσαν για την νομοθεσία και μου έδωσαν δέκα ημέρες από την ημέρα του περιστατικού για να απολογηθώ», εξηγεί, τονίζοντας παράλληλα πως ο συγκεκριμένος νόμος είναι αποτρεπτικός για αθλητές, ομάδες αλλά και χομπίστες των θαλάσσιων σπορ.
«Χωρίς να είμαι ειδικός θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχει μια άλλη διάσταση που θα πρέπει να λάβει υπόψιν του ο νομοθέτης ο οποίος τώρα λειτουργεί κάπως αποτρεπτικά. Είμαστε σε μια χώρα τουριστική όπου ο θαλάσσιος τουρισμός είναι ατού για τη χώρα μας, αλλά νομίζω ότι αυτός ο νόμος δεν βοηθά. Διότι ο νόμος δεν κάνει διακρίσεις και το λέω αυτό γιατί πολλοί αθλητές μας που έχουν φέρει μετάλλια και παγκόσμιες διακρίσεις προπονήθηκαν και προπονούνται με 6 και 7 μποφόρ για να ανταπεξέλθουν στα αθλήματα. Πως όμως θα προπονηθούν όταν υπάρχει αυτός ο νόμος;», σημείωσε ο 43χρονος κωπηλάτης.
σχόλια