ΗΠΑ - Γερουσία: Ο πρίγκιπας Σαλμάν είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι

ΗΠΑ - Γερουσία: Ο πρίγκιπας Σαλμάν είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ως «υπεύθυνο για τη δολοφονία» του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι καταδεικνύει τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν με ψήφισμά της η Γερουσία των ΗΠΑ. 

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα απόψε. 

Το ψήφισμα αυτό αντικρούει τις δηλώσεις που έχει κάνει για την υπόθεση αυτή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας ότι το Κογκρέσο «εκτιμά ότι ο πρίγκιπας διάδοχος» ευθύνεται για τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ημερομηνία που θα τεθεί προς ψήφιση και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το κείμενο αυτό, το οποίο πάντως θα πρέπει να επικυρωθεί από τον Τραμπ ώστε να τεθεί σε ισχύ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, αψηφώντας και πάλι τον πρόεδρο, η Γερουσία με ψήφους 56 υπέρ έναντι 41 κατά, ενέκρινε το ψήφισμα με το οποίο ζητείται να τερματιστεί η στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμο που διεξάγει η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη.

Το μέτρο αυτό θα πρέπει επίσης να εγκριθεί από τη Βουλή.

Είναι η πρώτη φορά που η Γερουσία ή η Βουλή των Αντιπροσώπων στηρίζει μια πρόταση για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από μια δέσμευσή τους στο εξωτερικό με βάση τον Νόμο περί Πολεμικών Εξουσιών.

Ο νόμος αυτός, που εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ, περιορίζει τη δυνατότητα του προέδρου των ΗΠΑ να δεσμεύει αμερικανικές δυνάμεις σε ενδεχόμενες εχθροπραξίες χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ο μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη θα έρθει πιο γρήγορα μετά τα 6,2 Ρίχτερ», λέει γεωλόγος

Διεθνή / Τουρκία: «Ο μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη θα έρθει πιο γρήγορα μετά τα 6,2 Ρίχτερ», λέει γεωλόγος

Μετά τον σεισμό 6,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος καθηγητής Νάτζι Γκιορούρ ανέφερε πως η περιοχή θα βιώσει σίγουρα έναν μεγάλο σεισμό
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ