ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.6.2017 | 14:28

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Παιδιά , γιατί στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχει στο όνομα της σχολής ο όρος -ελληνικής- Και δεν ονομάζεται απλά Φιλολογία? Υπάρχει διαφορά στο αντικείμενο αυτής της σχολής στο ΔΠΘ σε σχέση με το Φιλολογικό των Ιωαννίνων για παράδειγμα ή της Θεσσαλονίκης? Πρόκειται για την καθαρή Φιλολογία ή διαφέρει σε σχέση με τα αντίστοιχα τμήματα της χώρας? Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ή σπουδάζει κιόλας σε αυτό το τμήμα , ας μου απαντήσει.
2
 
 
 
 
σχόλια
Όχι, είναι όπως οι άλλες φιλολογίες! Έχει κλασική κατεύθυνση, βυζαντινή/νεοελληνική και αν δεν κανω λάθος εδώ και λίγο καιρό έχει και κατεύθυνση γλωσσολογίας. Πριν λίγα χρόνια, είχαν γίνει κινήσεις ώστε να αλλάξει η ονομασία της σχολης σε φιλολογία σκέτο, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στο προγραμμα σπουδών που δε σχετίζεται απλώς με την ελληνική φιλολογία αλλά λόγω της τοποθεσίας της σχολής οι οποιες προσπάθειες επεσαν στο κενό και χαρακτηριστικά ως ανθελληνικές!Υ.Γ. χωρίς να ξέρω το πρόγραμμα των άλλων σχολών μπορώ να πω πως το πρόγραμμα της σχολης, όπως διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια υπό την εποπτεία της νέας προέδρου και τη συνεργασία των καθηγητών, είναι εξαιρετικό. Επιπλέον, πλέον οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για ενα νεο φιλόλογο πίστεψε με, μία δυνατότητα που εύχομαι να είχε κι η χρονιά μου πριν λίγα χρόνια.
Όχι φυσικά! Δεν έχει γίνει κατεύθυνση γλωσσολογίας! Επομένως όποιος θέλεις να σπουδάσει την επιστήμη της γλωσσολογίας δεν μπορεί στο τμήμα αυτό. Επίσης πώς γίνεται να ονομάζεται "ελληνική" ενώ διδάσκονται λατινικά, μόνο στην Ελλάδα αυτές οι αντιεπιστημονικές αστειότητες!
Scroll to top icon