ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.7.2017 | 10:05

Κιλά και αυτοεκτίμηση

Η Κατερίνα(εγώ δηλαδή), ήταν μια έφηβη 50 κιλά. Όταν όμως στα 23 της έφτασε στα 57 κιλά, οι γονείς της "ανησυχούσαν" για την υπέρβαρη κόρη τους την οποία μεταξυ αλλων παρομοίαζαν με τον Μομπυ Ντικ και στην οποία το Πάσχα ετοίμασαν για φαγητό μαρούλι με τόνο γιατι έπρεπε να αδυνατίσει.Η Κατερινα ένιωθε τόσο άσχημα με την εμφάνιση της και δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Τη μια έτρωγε πολύ, την αλλη μάσαγε τροφή και την έφτυνε για να μην παχυνει . Όταν τελικά η Κατερίνα έφτασε στα 65 κιλά, οι γονείς της καταρομαγμένοι θεωρησαν πως ήταν άρρωστη, για αυτο και πάχυνε τόσο πολύ κι έτσι μπήκε σε μια διαδικασία να κάνει διάφορες εξετάσεις οι οποίες ήταν φυσιολογικές. Ετσι, μετα από παρότρυνση τους, επισκέφτηκε εναν διαιτολόγο για να χάσει τα περιττά κιλά τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο δεν ήταν πάνω από 3-4. Η Κατερίνα πάντα είχε και έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση. Δεν πιστεύει στον εαυτό της και στις ικανότητες της. Και τώρα που η Κατερίνα στα 30 της έφτασε στα 72 κιλά, δεν έχει όρεξη για τίποτα. Απογοητεύτηκε με τον εαυτό της. Νιωθει ασχημη, δεν θέλει να βγάζει φωτογραφίες. Δεν θέλει να επισκεφτεί την οικογένεια της γιατι φοβαται τα σχολια τους και νιωθει πως δεν αρέσει στον συντροφο της. Βαρεθηκε να ακουει απο τον συντροφο της, την οικογενεια του αλλα και τη δικη της ποσα κιλα πρεπει να χασει, βαρεθηκε να ακουει αριθμους. Βαρεθηκε να απορριπτεται ερωτικα απο τον συντροφο της ο οποιος δεν την πλησιαζει πανω απο 1 φορα τον μηνα. Και η Κατερινα ξερει πως αυτή φταίει για αυτο.Η Κατερινα αισθανεται πολυ πεσμενη και παραιτημενη που δε μπορει να επιβληθει ουτε στους 13χρονους μαθητες της.
4
 
 
 
 
σχόλια
Κατερίνα μου μόνο εσύ δεν φταις για αυτό που σου συμβαίνει. Όταν ένα παιδί μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον όπου συνεχώς το κριτικάρουν, μεγαλώνει χωρίς αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Δυστυχώς η κακή ανατροφή των γονιών δημιουργεί τραύματα, πολλές φορές, ανεξίτηλα στην ψυχή των παιδιών. Θα σε συμβούλευα πραγματικά να χωρίσεις από μία σχέση που δεν σε αποδέχεται έτσι όπως είσαι και δεν σε εμψυχώνει, να απομακρυνθείς για ένα διάστημα τουλάχιστον από την οικογένειά σου και όσους σε επηρεάζουν αρνητικά. Να ηρεμήσεις, να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου. Το αν θα χάσεις τα παραπάνω κιλά που έχεις, είναι δικό σου θέμα, αν γουστάρεις όπως είσαι, μένεις έτσι. Αν δεν γουστάρεις, σιγά σιγά μπορείς να ξεκινήσεις να τα χάσεις. Αλλά για σένα, επειδή το θέλεις εσύ, χωρίς πίεση, και όχι επειδή το θέλουν οι άλλοι. Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις, φαίνεσαι πολύ δυνατή κοπέλα. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!
Η Κατερίνα πρέπει να συστηθεί ξανά με τον εαυτό της, να τον αγκαλιάσει και να τον αποκαλέσει "εγώ".Ξαναμπές στο σώμα σου λοιπόν και μην το απορρίπτεις, όπως λες οτι κάνει το περιβάλλον σου. Φρόντισε τον εαυτό σου, κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν, απομακρύνσου από καταστάσεις που σε πληγώνουν. Η σωστή διατροφή και η άσκηση θα βοηθήσουν τη διάθεσή σου, ώστε τα άσχημα συναισθήματα να μη βρίσκουν διέξοδο στο φαγητό. Αξίζει να ζεις και να χαίρεσαι είτε είσαι 52 είτε 72 κιλά. Πίστεψέ το.
Ακριβώς αυτό! Μιλώντας στο τρίτο πρόσωπο φαίνεται πολύ αποστασιοποιημένη και ξεκομμένη από τον εαυτό της και γι' αυτό δεν μπορεί να τον αγαπήσει.
Scroll to top icon