ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.1.2018 | 12:27

ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.

Γεια σας και καλη χρονια!Ειμαι καθηγητρια και εκτος απο τα μαθηματα,κανω και το μεταπτυχιακο μου (2ος χρονος).Το θεμα ειναι οτι εδω και καμποσο καιρο με τρωει ο κ.. μου για να μαθω να κανω και πιο πρακτικα πραγματα.Οχι οτι δεν μ'αρεσει η δουλεια μου ή το μεταπτυχιακο μου,αλλα θελω να κανω και κατι αλλο..Θελω να πω,ολη μερα γραφω και μιλαω ή βαζω αλλους ανθρωπους να γραφουν και να μιλανε.Σκεφτομαι να ξεκινησω με σεμιναρια παρασκευης καφε και μετα να κανω ενα για πιτες/κρυα κουζινα ή για ντεκουπαζ.Εχει κανει καποιος αλλος σεμιναρια,οχι μονο σε αυτα που αναφερω πιο πανω,αλλα γενικα?Εντυπωσεις?Ο περιγυρος μου παντως οταν τους το ειπα αρχισαν να γελανε και να μου λενε οτι αυτα ειναι μπουρδες ,χασιμο χρονου και χρηματων. Σκασιλα μου,βαρεθηκα τους ανθρωπους που νομιζουν οτι το μονο που μετραει ειναι το να κανεις PhD...
4
 
 
 
 
σχόλια
Καλύτερα να κάνεις ότι σε ευχαριστεί,μη σου μείνει και απωθημένο.Προσωπικά,επειδή δεν μπορούσα να κάνω μεταπτυχιακό για οικονομικούς λόγους,περιορίστηκα κάνοντας σεμινάρια και σπούδασα άλλα 2 αντικείμενα που μου άρεσαν.Το ένα πιο πολύ σαν χόμπι,το άλλο πιο κοντινό στις αρχικές μου σπουδές και είμαι πολύ ευχαριστημένη.Οχι τίποτα άλλο παίζω σε τριπλό ταμπλό στον επαγγελματικό τομέα επι την ευκαιρία,οι καιροί είναι δύσκολοι.Αφού είσαι στον 2ο χρόνο καλύτερα να το ολοκληρώσεις και μετά να ασχοληθείς με ότι άλλο θες,μην πάνε χαμένοι και οι κόποι σου.
Χαίρετε. Πραγματικά μην κολλάς σε αυτά που σου λένε οι άλλοι! Αν δεν έχουν διάθεση να ασχοληθούν με κάτι παραπάνω από σπουδές και δουλειά, και να κλαίγονται ότι δεν προλαβαίνουν, δεν θέλουν να ακούν κι εσένα με τον ενθουσιασμό σου και την όρεξη για δημιουργικές ασχολίες!Δεν έχω παρακολουθήσει προσωπικά σεμινάρια στην Ελλάδα, αλλά έχω φίλους που ασχολούνται. Και να παρακολουθούν αλλά και να παραδίδουν. Η προτροπή μου είναι να ψάξεις καλά τι υπάρχει γύρω από τα αντικείμενα που σε ενδιαφέρουν, και να βρεις αν υπάρχουν κριτικές, ή μαρτυρίες συμμετεχόντων. Άρχισε με αυτό που φαίνεται καλύτερα οργανωμένο, παραθέτει γνωστικά στοιχεία και στόχους κάθε σεμιναρίου, και σου δίνει στοιχεία για τους εισηγητές. Αν θες να μάθεις περισσότερα μπορείς να τους απευθυνθείς και να ζητήσεις λεπτομέρειες.
Και τι σε νοιάζει η γνώμη τους;Κι εγω καθηγητρια είμαι με μεταπτυχιακο αλλά τι σημαίνει αυτο; Τα ακουγα συχνά τα ιδια, όμως έκανα αυτό που μου αρεσε. Τώρα εκτός από τα μαθήματα στα παιδια, φτιάχνω κοσμήματα ή μικρούς πίνακες με διάφορα υλικά, όταν μένει χρόνος. Μου ζητανε και τα αγοραζουν. Δεν έκανα σεμιναρια, λογω έλλειψης χρόνου, αλλα εσυ αν μπορείς να παρακολουθησεις καποια για ο,τι σε ενθουσιαζει, θα σε βοηθησουν πολυ.
Aντίθετα με τον περίγυρό σου (που έχει την κλασική ελληνική νοοτροπία) και ούσα η ίδια μορφωμένη με αρκετά πτυχία/μεταπτυχιακά κλπ. θα σου πω να κάνεις σεμινάρια σε οποιοδήποτε τομέα σε συνεπαίρνει. Τα "πρακτικά" αυτά μπορεί ανετότατα να γίνουν μια δεύτερη απασχόληση κάποια στιγμή και μην σου πω ότι μπορεί να σου αποφέρουν και μεγαλύτερα πλεονεκτήματα κάποια στιγμή! Επίσης διευρύνεις τον κύκλο σου και ενεργοποιείς το μυαλό σου σε ατραπούς διαφορετικούς που το κρατούν σε εγρήγορση εκτός της ζώνης "άνεσής" σου. Στο εξωτερικό είναι αρκετά συνηθισμένο οι άνθρωποι να ασχολούνται με πληθώρα αντικειμένων και δεν γίνονται καθόλου αντικείμενο χλευασμού.
Scroll to top icon