ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.2.2018 | 14:55

Εχεμύθεια

Δεν ξέρω αν η εχεμύθεια είναι αρετή, πάντως σίγουρα είναι προσόν που έχει εφαρμογή σε κάθε τομέα της ζωής (δουλειά, σχέση, οικογένεια, φιλίες).Επίσης δεν ξέρω αν η εχεμύθεια έχει φυλετική βάση. Αν δηλαδή είναι προσόν κυρίως των αντρών ή των γυναικών. Μέχρι τώρα την έχω πατήσει και από τα δύο φύλα.Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι η έλλειψη εχεμύθειας μπορεί να πληγώσει. Για πολλά χρόνια δεν "μοιραζόμουν" αρκετά πράγματα με φίλους ή συντρόφους ακριβώς επειδή φοβόμουν ότι τα μυστικά μου δεν θα έμεναν εκεί που θα τα έλεγα.Μέχρι που μετά από 4 χρόνια σχέσης αποφάσισα να μοιραστώ κάτι με τον σύντροφό μου που δεν το είχα πει ποτέ σε κανέναν προκειμένου να τον βοηθήσω να με καταλάβει σε κάποια πράγματα που του φαίνονταν περίεργα και να ισορροπήσουμε τη σχέση μας (πίστευα ότι ίσως η απόκρυψη κάποιων γεγονότων δημιουργούσαν προβλήματα στη σχέση μας). Το αποτέλεσμα ήταν ότι όταν χωρίσαμε μετά από 1 χρόνο που του εκμυστηρεύτηκα αυτά τα πράγματα -χωρίσαμε για άλλο λόγο τελικά-, πέταγε σπόντες σε κοινούς γνωστούς και κυριολεκτικά τα "ξέρασε" όλα σε κοινούς φίλους.Οι κοινοί φίλοι με υποστήριξαν και επέκριναν τη συμπεριφορά του όμως η ζημιά για μένα είχε γίνει. Η λύπη, η ταπείνωση και η απογοήτευση που ένιωσα τότε δεν περιγράφονται.Από τότε έχουν περάσει άλλα 5 χρόνια. Έκανα το ξεκαθάρισμά μου και είμαι οκ.Αλλά θα ήθελα να πω σε όσους μπαίνουν στον πειρασμό να σπάσουν την εχεμύθειά τους για κουτσομπολιό, κακία, εκδίκηση ή κάποιο παρεμφερή, ανυπόστατο λόγο, να το σκεφτούν δεύτερη φορά. Γιατί κάποια πράγματα, απλά δεν διορθώνονται.
2
 
 
 
 
σχόλια
τα πραγματα ειναι απλα...Μερικα πραγματα που εχουμε κανει δεν ειναι να τα λεμε ουτε στον εαυτο μας,ποσο μαλλον σε αλλους.δεν ειναι ολοι τοσο ανετοι ωστε να ακουσουν τις εμπειριες μας.
Άσε, λες πράγματα για να κατανοήσουν την συμπεριφορά σου ή τις διακυμάνσεις της διάθεσής σου και το αποτέλεσμα είναι να σου λένε ότι σου κάνουν τον ψυχολόγο ενώ οι ίδιοι σε κάνουν να χρειάζεσαι ψυχολόγο. Το καλύτερο δε είναι πως όσα ευαίσθητα δεδομένα μοιραστείς, θα χρησιμοποιηθούν ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ εναντίον σου.
Scroll to top icon