ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.2.2018 | 14:22

Ο ριμαδοκαφές

Επειδή βλέπω να σας απασχολεί, ορίστε η αλήθεια: αν το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν γνωρίζετε μια γυναίκα είναι πως θα σας εκμεταλλευτεί γιατί θα της πληρώνετε τον καφέ, έχετε θέμα.Όταν βγαίνουμε με μια γυναίκα που μας αρέσει και θαυμάζουμε, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι τα 6 ευρώ που μπορεί να πληρώσουμε παραπάνω. Ειδικά αν έχετε δουλειά, είναι αδιανόητο να τα μετράτε όλα. Το ίδιο κάνετε με τους καλούς σας φίλους; Μια ζωή μισά-μισά και -ωχ, πλήρωσα 0.70 ευρώ παραπάνω-; Μεγάλη μιζέρια να μετράς τις ανθρώπινες σχέσεις σε χρήματα.Μια γυναίκα, αν είσαι γενναιόδωρος και εκείνη δεν είναι εγωίστρια, θα βρει τρόπους να ανταποδώσει - όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή το νιώθει. Ένα καλομαγειρεμένο φαγητό, ένα ακριβό δώρο στα γενέθλια, εκείνα τα εισητήρια για το αγαπημένο σας σχήμα.Εκμετάλλευση δεν είναι οι δυο καφέδες την εβδομάδα. Εκμετάλλευση είναι ένας άνθρωπος να σας ζητάει μεγάλα ποσά, να απαιτεί αγορές, ενοίκια, μεγάλες εξόδους, και να μη νοιάζεται για το πως και αν μπορείτε να τα προσφέρετε. Και, επιτέλους, η ισότητα στην αγορά εργασίας δεν υπάρχει, γι' αυτό και διεκδικείται, διαβάστε κανένα σοβαρό άρθρο και θα το διαπιστώσετε. Καμία σχέση έχει η διεκδίκηση ισότιμης αμοιβής όταν προσφέρεις ισότιμη εργασία, με τις συμπεριφορές των δυο cis φύλων, που δεν γίνεται να εξισωθούν.Με διαφορετικό τρόπο δείχνει την αγάπη του ο άντρας και με διαφορετικό τρόπο η γυναίκα. Αν ένας άντρας είναι μίζερος και βάζει τα χρήματα πάνω από τη σχέση του, μεταφράζεται στο μυαλό της γυναίκας ως μη δοτικός, άρα ανίκανος για υποστήριξη οικογένειας. Τα πάντα είναι ένστικτο. Γι' αυτό και πολλοί άντρες είναι μόνοι, χωρίς να καταλαβαίνουν γιατί. Η γενναιοδωρία δεν κρύβεται, ακόμα και αν είσαι φτωχός. Όπως και το αντίθετο.Άντε, καλό βαλεντίνο (αστειεύομαι).
8
 
 
 
 
σχόλια
Νομίζω οτι οι 2ες σκέψεις και οι συζητήσεις ξεκινούν όταν η γυναικα δεν βρει αυτούς τους παραπανω τρόπους για να ανταποδώσει. Που ισως να στοιχίζουν και πολυ πιο ακριβά, αν μιλαμε για πολλα δωρα αξιας. Το ποσο γαλαντομος είναι κάποιος στα απλα καθημερινά θα δείξει ποσο ειναι και στα συναισθήματα. Και αυτο αφορα και τα ΔΥΟ φυλα!Περαν τούτου, ας σκεφτούμε οτι η οικονομική κατάσταση ολων δεν ειναι η ίδια, ειδικα στις μέρες μας.
Ελεος. Σου είπε κάνεις ότι οι άντρες ορίζονται ανάλογα με το πώς μεταφράζει τις καταστάσεις το μυαλό μιας γυναικας; Νομίζω εισαι εκτός πραγματικότητας και γενικά τελείως στο κόσμο σου.
Εν ολίγοις μας λες ότι υπάρχουν πολλοί μόνοι γιατί είναι τσιγκούνηδες, ενώ αν ήταν κιμπάρηδες κάποιες θα τους είχαν εκτιμήσει περισσότερο. Νομίζω ότι δεν μπορεί να σχολιάσει κανείς κάτι παραπάνω μετά από αυτό.
Διαβαζοντας την εξομολόγηση σου θεωρω ότι τα εχεις μπερδέψει λιγο.Σε παρακαλώ και χωρίς καμία δόση ειρωνίας όταν εχεις χρόνο παρακολούθησε το The Red Pill (2016) από μια δηλωμένη φεμινίστρια Cassie Jaye.
Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι φεμινίστρια με τη στενή έννοια του όρου. Φεμινισμός προέρχεται από το femina που σημαίνει γυναίκα, οπότε ανέκαθεν θεωρούσα κουτό να φορέσω την ταμπέλα της "γυναικίστριας". Όχι. Είμαι απλά γυναίκα και ξέρω τι θέλω.Ναι, ισότητα στο χώρο εργασίας μεταξύ των δύο φύλων δεν υπάρχει. Σύμφωνοι. Από την άλλη, αυτό που με ενοχλεί στα διαπροσωπικά (αν όντως ισχύει) δεν είναι που ένας άντρας φαίνεται να κερνάει συνεχώς, αλλά η έλλειψη προθυμίας μιας γυναίκας να το κάνει (αν όντως ισχύει επίσης). Για ποιο λόγο; Αν θέλουμε ισότητα στις μεταξύ μας σχέσεις, οφείλουμε να τη διεκδικούμε σε όλα τα πεδία. Γιατί κατά τ' άλλα, απλώς δικαιώνουμε τις διακρίσεις που υφιστάθεμα.Προσωπικά, θέλω να κερνάω, να μαγειρεύω, να προσφέρω λουλούδια, να ετοιμάζω πρωινό, να αμοίβομαι αναλόγως των προσόντων μου, όταν όλα αυτά τα βιώνω αμοιβαία. Και όχι. Δεν πρόκειται για δούναι και λαβείν με την κακή έννοια. Πρόκειται για ένα δούναι και λαβείν ισοτιμίας, εκτίμησης, αγάπης και καλής πρόθεσης. Άρα το ζητούμενο δεν είναι ο καφές, αλλά το κατά πόσο και οι δύο είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε ισότιμα μια σχέση, από τα πιο ασήμαντα μέχρι τα πολύ σημαντικά.Ό,τι πιστεύω, πράττω.
Scroll to top icon