ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.3.2018 | 13:05

Οι γονείς μας

Είμαστε 3 αδέρφια. Οι γονείς μας ήταν και είναι άνθρωποι που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν στην πραγματικότητα για εμάς. Άνθρωποι που ο καθένας κοίταζε πως θα περάσει καλά. Δεν ενδιαφέρονταν ούτε ο ένας για τον άλλον, ούτε για τα παιδιά τους. Ότι χρήματα είχαμε τα σκορπούσαν. Ο πατέρας μου ειχε κληρονομήσει απο τους γονείς του ένα σπιτι. Με το που παντρεύτηκε, το πούλησε και αγόρασαν χλιδάτα έπιπλα και ακριβό αυτοκίνητο. Έμειναν χωρίς σπίτι και νοίκιασαν. Ενοίκιο...λεφτά στον αέρα, ενώ υπήρχε σπίτι. Απλά...ήθελαν να ζήσουν σε νέας κατασκευής σπίτι. Χρήματα σε ρούχα ακριβά και εμείς να μην έχουμε για να πληρώσουμε φροντιστήρια. Τέλος πάντων. Τελείωσα το σχολείο. Τους είπα να ανοίξω ένα περίπτερο, να το δουλεύω εγώ αλλά για λίγες ώρες την ημέρα να με βοηθάνε για να ξεκουράζομαι λίγο η να τακτοποιώ άλλες υποχρεώσεις. Είπαν, τι λες; έχω το πρόγραμμα μου (βόλτες, ύπνος). Δεν με βοήθησαν ποτε. Σε τίποτα. Ούτε εμένα ούτε τα αδέρφια μου. Βλέπω γονείς να νοιάζονται για τα παιδιά τους, να βοήθανε επαγγελματικά, να βοηθάνε με τα εγγόνια και με πιάνει το παράπονο. Η αδερφή μου έχει δύο παιδιά και η μητέρα μας ποτέ δεν της τα κράτησε, ούτε για δέκα λεπτά. Ίσα-ίσα που κάποτε της είπε, δικά σου είναι και να τα αναλάβεις, δική σου η ευθύνη, ας μην τα γένναγες. Άλλοι γονείς από τον περίγυρό μου έχουν προτεραιότητα τα παιδιά τους. Τα στηρίζουν και βοηθάνε είτε στο μεγάλωμα των εγγονιών τους είτε στο επαγγελματικό ξεκίνημα των παιδιών τους. Γιαυτό, έχουμε διαλυθεί σαν οικογένεια.
4
 
 
 
 
σχόλια
Ε πρέπει να είναι πολύ σκληρό ειδικά αυτό με τα φροντιστήρια, εφόσον η πλειοψηφία έχει την στήριξη των γονιών σε τέτοια θέματα..Τουλάχιστον τα αδέρφια τα πάτε καλά μεταξύ σας να βοηθάει ο ένας τον άλλον όσο μπορείτε? Ίσως να έχετε καταφέρει πράγματα ολομόναχοι και να έχετε μάθει να είστε ανεξάρτητοι, αλλά όντως δε θα αλλάξουν ποτέ οι γονείς σας, αν σε ενοχλεί τόσο πολύ το θέμα και το σκέφτεσαι και νιώθεις αδικημένος/η μπορείς να μιλήσεις με έναν ψυχολόγο.
Καταλαβαίνω το παράπονο και την πικρία που νιώθεις αλλά αφού έχουν αυτή τη νοοτροπία μην περιμένεις να αλλάξουν.Προσωπικά ούτε εγώ καταλαβαίνω με ποια λογική πουλάς το σπίτι σου και πας στο ενοίκειο αλλά αυτοί έκαναν τις επιλογές τους,σωστές ή λανθασμένες,τόσο τους έκοβε,εσύ πρέπει να κοιτάξεις τη ζωή σου,να μάθεις από αυτά τα λάθη και να είναι παραδείγματα προς αποφυγίν.
Ορισμένοι γονείς απλώς δεν θα έπρεπε να είναι γονείς.Το καλό,αν μπορούμε να βρούμε ένα καλό σε αυτή την υπόθεση, είναι ότι από μικρή ηλικία έχετε μάθει να στέκεστε στα πόδια σας και να μην βασίζεστε σε κανέναν.Αυτό πάλι με τα εγγόνια,δεν μπορώ να πω ότι δεν το καταλαβαίνω,οι παππούδες δεν θεωρώ ότι είναι υποχρεωμένοι να μεγαλώνουν τα παιδιά των παιδιών τους, ίσως να βοηθάνε ελάχιστα που και που, αλλά το μεγάλωμα δεν είναι δική τους υποχρέωση.
Εχουμε μία παροιμία στα μέρη μου "ο παππούς δουλεύει τα παιδιά ξοδεύουν τα εγγόνια πεινούν". Ευτυχώς δέν συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες αλλά όπου το συναντάς πονάει πολύ
Scroll to top icon