ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.3.2018 | 14:32

Προβλημα μεγαλο

Γεια σας ειμαι μαθητρια της Α'λυκειου. Οταν πηγαινα Β' γυμνασιου αρχισα να διαβαζω περιστατικα με θανατους κτλ. Μου φανηκε ενδιαφερον τοτε το επαγγελμα του ιατροδικαστη. Μιας που εχω ψυχικη αντοχη. Πλεον πηγαινω Α λυκειου...ακομα αυτο θελω να γινω...ομως φοβαμαι οτι δε θα μπορεσω να γινω ποτε μιας που εγω ειμαι πολυ κακη στα φυσικοχημικομαθηματικα συν το οτι ειμαι μαθητρια του 16. Πηρα 10 στα μαθηματικα κ 13 στα φυσικοχημικα...οτν τα βλεπω στον πινακα απλα δεν καταλαβαινω τιποτα. Μακαρι να τα καταλαβαινα. Απο την πεμπτη δημοτικου αρχιζα να μη τα καταλαβαινω. Δεν ειμαι κ σκραπα κατι ξερω ...αλλα...θελει 19.000 μορια κ εγω δν εχω παρει ποτε καλο βαθμο στα μαθηματικα στη ζωη μου. Ουτε στα αλλα. Θελω να βελτιωθω στα μαθηματα μου αλλα μονο το διαβασμα δεν φτανει εαν εχεις κενα.....τι να κανω!?
3
 
 
 
 
σχόλια
Αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις την θετική κατεύθυνση λόγω μαθημάτων και είσαι καλύτερη στη θεωρητική μπορείς να μπεις στην εγκληματολογια δεν είναι το ίδιο σε καμία περίπτωση αλλά παραπλήσιο και πολύ πιο εύκολο να μπεις μέσω κοινωνικής πολιτικής στο παντειο.βεβαια εγώ θα σου έλεγα να το προσπαθήσεις έχεις δύο χρόνια ακόμα και αν το πάρεις απόφαση θα γίνει να είσαι σίγουρη γιαυτό!
Ιδιαίτερα μαθήματα ώστε να καλύψεις τα κενά. Πολλοί φοιτητές κάνουν επίσης ιδιαίτερα ώστε να ανταπεξέλθουν στα μαθήματα τους. Αν πάλι ανακαλύψεις στην πορεία πως δεν θες να ασκήσεις το εν λόγω επάγγελμα, θα έχεις καλύψει επιτυχώς μαθησιακά κενά, τα οποία ούτως ή άλλως σε περίπτωση που σπουδάσεις, θα σου ήταν εμπόδιο. Μπορείς πάντως να αλλάξεις τη γνώμη σου ανά πάσα στιγμή. Προσωπικά, ήμουν θεωρητική κατεύθυνση. Δύο χρόνια σπατάλησα στο Παιδαγωγικό. Δεν με εμπόδισε να αλλάξω γνώμη, να σπουδάσω διοίκηση επιχειρήσεων και να συνεχίσω με στατική μηχανική.
Η ψυχική αντοχή είναι ένα ευμετάβλητο χαρακτηριστικό, μη βασίζεσαι μονάχα εκεί. Σκέψου το ενδεχόμενο να νιώθεις ότι αντέχεις σε καταστάσεις που διαβάζεις γιατί απλά δε σχετίζονται με σένα. Και μετά δες πώς αντιδράς όταν κάτι σε αφορά άμεσα. Όσο για το διάβασμα, το οποίο σε απασχολεί, δεν είναι έτσι απλά ένα πράγμα "το διάβασμα". Πώς διαβάζεις; Πόσο διαβάζεις; Όταν έχεις απορίες τις λύνεις; Ρωτάς επιτόπου τον καθηγητή; Ρωτάς την επόμενη αφού κάνεις τις ασκήσεις στο σπίτι; Κάνεις ιδιαίτερα ή ενισχυτική διδασκαλία; Εκεί κάνεις ερωτήσεις; Έχεις εντοπίσει συγκεκριμένα κεφάλαια που σε δυσκολεύουν ή νιώθεις ότι γενικά υστερείς και δυσκολεύεσαι; Σκέφτηκες να πεις στον καθηγητή να σου προτεινει ασκήσεις που θα σε βοηθησουν εκεί που ζορίζεσαι περισσότερο; Προσπάθησέ το όσο μπορείς, και αν δεις ότι δε σου βγαίνει ή ότι δεν πιάνεις την απαιτούμενη βαθμολογία να ξέρεις ότι δεν πειράζει, υπάρχουν άλλοι δρόμοι να φτάσεις εκεί που θέλεις ή παραπλήσια αντικείμενα (όπως ένα μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία). Το λέω εκ πείρας γιατί για αλλού ξεκίνησα και εντελώς αλλού κατέληξα με μεγάλη αγάπη για το αντικείμενό μου και συνεχίζοντας να παρακολουθώ τις εξελίξεις για το αντικείμενο που με ενδιέφερε πρωτύτερα (και ας μην μπορώ να το ασκήσω, προσπαθώ σιγά σιγά να τα συνδυάσω, το γυροφέρνω).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon