ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.4.2018 | 21:09

Πρώην σχέση

Είμαι με κάποιον εδω κ 1 χρόνο κ τον τελευταιο καιρό μενουμε μαζί αρκετες μερες την εβδομαδα, πριν 4 χρόνια ήταν σε μια πόλη του εξωτερικού οπου έμεινε για δουλειά γ 2 χρόνια κ εκεί εκανε μια σχέση οπου μετά επειδή εφυγε για Ελλαδα την σταμάτησε όχι όμως κ την επικοινωνια το θέμα είναι ακόμα κ τώρα επικοινωνούν μεταξύ τους αραιά τα τυπικα τι κάνεις, σε γιορτές, κ εκείνη εξακολουθεί κ τον αποκαλεί μωρό, του εχω αρκετές φορές εξηγηση οτι με ενοχλεί αυτό κ η επικοινωνία που εχουν,που πιστεύω οτι κ εκεινος επιδιώκει χωρίς να ειναι σε καθημερινή βάση, για καποιους λόγους δεν θέλει να το ξεκοψει ούτε κ εκείνη να μάθει αν εχει σχεση κτλ μου λεει οτι στο μερος που μένει εχουν κοινη περιουσία ενα σπίτι κ του χρωστάει λεφτά, δεν πιστεύω οτι είναι αυτό, εγώ της έστειλα ενα μήνυμα που της ειπα οτι δεν θέλω να τον αποκαλεί ετσι κ οτι είμαστε μαζί,κ φυσικα με μπλοκαρε, απο την μια νοιωθω τρομερή ανασφάλεια, θυμό κ μαλωνουμε συχνα γ αυτό το θέμα, κ απο την άλλη λέω οτι αυτος ο άνθρωπος εινσι μαζί μου, κοιμάται μαζι μου κ μοιραζομαστε πραγματα καθημερινά κ περα απο την δουλειά του που του τρώει πολλες ώρες δεν κάνει κάτι άλλο, έρχεται σπίτι, βγαίνουμε μαζί, όλα τα κάνουμε μαζί αλλα αυτό ειναι αγκάθι, γ ποιο λόγο διατηρει την επικοινωνια κ δεν θέλει να μαθει εκεινη γ μενα..τι θα κανατε??
3
 
 
 
 
σχόλια
Ας πούμε πέντε πράγματα. Πρώτον πολύ ντεκαυλέ αυτό που έκανες που της μίλησες. Την ισχυροποίησες. Τι περίμενες δηλαδή; Ότι θα σταματούσε; Πάντα εκπλήσσομαι όταν οι άνθρωποι περιμένουν ότι οι άλλοι άνθρωποι θα προβούν σε μια συμπεριφορά που τους υπαγορεύεται έξωθεν επειδή τους το υπέδειξαν. (Κι αυτό ισχυέι και για κείνον. Με το να του πεις ότι σε ενοχλεί δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει κιόλας. Πρέπει να έχει κίνητρο για να το θέλει ο ίδιος.) Τι έχει να χάσει η άλλη; Τίποτα. Εσύ έχασες επειδή φάνηκες ζηλιάρα στα μάτια του κι ανασφαλής. Στο δεύτερο τώρα. Εκείνος ήταν 2 χρόνια στο εξωτερικό και πιθανότατα έχει κρατήσει επικοινωνία (και ποιός ξέρει τι άλλο) και στα ενδιάμεσα 4 χρόνια που γύρισε. Κατά κάποιον τρόπο με τον 1 χρόνο που γνωρίζεστε δεν μπορείς να "πολεμήσεις" εύκολα τα προηγούμενα 6. Εκείνη ήταν εκεί πρώτη κι έτσι το βλέπει κι αυτή: εσύ στα μάτια της είσαι ο εισβολέας στην περιοχή της! Δεν το δικαιολογώ. Σου δείχνω απλώς την άλλη πλευρά. Το τρίτο και φαρμακερότερο είναι ότι επειδή έχουν σπίτι από κοινού(!) στο εξωτερικό όπως λέει εκείνος ενδέχεται να μην έχεις μάθει όλη την αλήθεια. Μήπως έχουν παντρευτεί και είναι σε διάσταση αυτοί οι δύο άνθρωποι; Γιατί "κολλάει" τότε ότι του χρωστάει λεφτά (το μερίδιό του από το σπίτι προφανώς.)Για εξέτασέ το με κάποιο πλάγιο τρόπο (Πρέπει να ψάξεις έγγραφα δυστυχώς αν δεν μπορείς/αντέχεις/γίνεται να ρωτήσεις ευθέως. Αν έχεις πρόσβαση στην εφορία του μπορείς να το βρεις από κει. .Αναφέρονται οι γάμοι ή τα σύμφωνα συμβίωσης. Επίσης από το δημοτολόγιο/ληξιαρχείο αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρεις να σου πούν. Θεωρείται προσωπικό δεδομένο. Ίσως αν πας με κάποια δικαιολογία ότι πρόκειται να τελέσεις γάμο κλπ.) Οπωσδήποτε το ότι εκείνος δεν θέλει να μάθει εκείνη για σένα κάπου "βρωμάει". Υπάρχει η πιθανότητα να έχει και κάποιο παιδί εκείνη; Αυτό θα εξηγούσε πολύ καλά γιατί κρατούν επικοινωνία και γιατί μαλώνετε. Δεν μπορεί να ξεκόψει ακόμα κι αν ήθελε. Το ότι δεν στο έχει πει πιο πριν -αν ισχύει κάτι τέτοιο φυσικά- είναι ο σοβαρότερος λόγος ανησυχίας: δεν σε εμπιστεύεται; δεν σε βλέπει ως υλικό δέσμευσης; Γιατί όχι; Μήπως έχεις κι εσύ μερίδιο ευθύνης σε αυτό; (Ας πούμε είχε διαβλέψει ότι θα αντιδρούσες όπως αντέδρασες; Συνήθως αυτός είναι ο λόγος που άνθρωποι κρύβουν πράγματα από άλλους.)Δεν θέλω να σε πανικοβάλλω αλλά όλα αυτά είναι τροφή για σκέψη. Με τους καυγάδες και τις κατινιές θα το διαλύσετε μια ώρα αρχύτερα. Δεν είναι η λύση. Πολύ φιλικά.
Αυτό με τον γάμο το σκέφτηκα και εγώ. Βέβαια,από την εμπειρία μου στο εξωτερικό, συνηθίζεται να αγοράζουν δύο φίλοι/συγγενείς κλπ ένα σπίτι και ύστερα να το πουλάνε σε πιο υψηλή τιμή (ναι σε κάποιες χώρες τα σπίτια κερδίζουν αξία). Αλλά και πάλι για να το κάνουν,κάτι σήμαινε ο ένας για τον άλλον
Μέγιστη κατινια να στείλεις μήνυμα. Μέγιστη. Για δύο λόγους: πρώτον,έδειξες σε αυτόν πόσο ανασφαλής είσαι και πόσο φοβάσαι μην τον χάσεις,που είναι δείγμα αδυναμίας και δεύτερον, έδωσες δικαίωμα σε μια άγνωστη να γελάει εις βάρος σου λέγοντας πόσο μέγαιρα είσαι. Άκου να σου πω,το πρόβλημα δεν το έχεις με την κοπέλα αλλά με τον φίλο σου. Αν αυτός θέλει να έχει επαφή μαζί της,θα σου λέει πάω γυμναστήριο και θα πηγαίνει στην άλλη γωνία και θα μιλάει μαζί της. Αν θέλει να το κόψει,θα το κόψει. Εγώ αν ήμιυν άντρας θα σε χωριζα γιατί δε θα μου άρεσε η γκρίνια και η ανασφάλεια σου. Επειδή όμως είμαι γυναίκα και σε καταλαβαίνω, να ξέρεις ότι αυτός είναι ο φίλος σου. Και αν αλλάξει επειδή του το λες, δεν είναι αλλαγή αλλά πίεση. Πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά επειδή ΘΕΛΕΙ και όπως βλέπεις ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. Ή ζεις και συμβιβάζεσαι με αυτό ή χωρίζεις. Λογικά δε του έχει περάσει ακόμη ή μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που σέβεται και εκτιμάει. Αλλά επαναλαμβάνω, το πρόβλημα το έχεις με τον φίλο σου. Η κοπέλα δεν εμπλέκεται. Αυτή μπορεί να θέλει να του στέλνει μια ζωή, αυτός τι θα κάνει; Και μη ξαναστείλεις κανένα μήνυμα, σε παρακαλω. Το παρελθόν ανήκει σε εκείνον που το έζησε. Πέφτεις στα μάτια και του φίλου σου και αυτηνης που βλέπει ότι πετυχαίνει τον στόχο της.Δες πως θα το λύσεις μαζί του.Αλλα πρέπει να θέλει και αυτός. Και εγώ δε βλέπω να πολύ θέλει.
Scroll to top icon