ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.4.2018 | 16:03

Υπερκαταναλωτισμός

Εδώ που εξομολογούνται όλοι τα θέματά τους,να πω κι εγώ ότι αυτό που με βασανίζει είναι η υπερκαταναλωτική μανία,που μπορεί να με πιάνει όχι μόνο όταν δεν είμαι καλά αλλά και σε άκυρες στιγμές.Αυτό σημαίνει ότι εδώ και χρόνια,από τότε που σαν έφηβη αγόραζα τα πρώτα καλλυντικά όπως όλα τα κορίτσια με το χαρτζιλίκι μου,μέχρι τώρα στα 27 μου,που έχω και κάποια δικά μου λεφτά,παρασύρομαι τόσο από τις προσφορές και μπορεί να πάρω πράγματα που δε θα χρησιμοποιήσω ποτέ.Θυμάμαι μια κοπέλα έγραφε εδώ ότι αγόραζε συνέχεια κραγιόν.Εγώ το παθαίνω με τα σαμπουάν και τα αφρόλουτρα,αλλά και με κρέμες πάσης φύσεως,σε σημείο να έχω τόσα πολλά που δεν έχω όχι μόνο που να τα βάλω αλλά στο τέλος κάποια λήγουν.Έχω χαρίσει/δωρίσει και πολλά αλλά και πάλι έχω άπειρα από δαύτα.Και απόψε αν δω καινούριο σαμπουάν να φιγουράρει σε ράφι και δη σε προσφορά το χω αρπάξει με τη μία.Με τα ρούχα δε το χω αυτό,δε με νοιάζει να έχω 2 παντελόνια και να τα αλλάζω.Τώρα προσπαθώ να περιορίσω τις αγορές μέχρι να αδειάσουν όλα μου τα ντουλάπια.Αν διαβάζει κάποιος επίσης υπερκαταναλωτικός,ευπρόσδεκτες όλες οι συμβουλές/γνώμες/εμπειρίες.
3
 
 
 
 
σχόλια
Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα καταναλωτισμου αλλα προσπαθω να το μειωσω. Για να καταλαβεις ποσο μανιακη ειμαι με αυτα πατησα στην αναζητηση του λιφο ''σαμπουαν'' για να δω τι καταχωρησεις υπαρχουν. Δεν ξερω τι μανια ειναι αυτη και το κακο ειναι οτι δεν ειναι απλα μια φαση το εχω πολλα χρονια.
Υπάρχουν sites που καταγράφεις κάθε μέρα τι αγοράζεις και πόσα ξόδεψες στο κάθε τι, και όταν δεις σε διάγραμμα πχ 70 ευρώ το μήνα στο αντικείμενο που ξοδεύεις πιο πολλά παθαίνεις ένα σοκ και μαζεύεσαι..Αλλά εσύ ξέρεις ήδη πού τα χαλάς. Τι ανάγκη ικανοποιείς αγοράζοντας? Πώς νιώθεις πριν/μετά? Πάντως φταίνε και τα πακέτα, είναι τόσο όμορφα σχεδιασμένα συνήθως.
Αυτο με τα αφρολουτρα το εχω και εγω.Τωρα προσπαθω να το περιορισω.Ειχα μασκες μαλλιων,κοντισιονερ κλ,που δεν τα χρησιμοποιησα ποτε.Γενικα και σε παπουτσια,τσαντες αν μετραγα το συνολο θα βγαινε κοντα στο πεντακοσαευρω. Τωρα αναγαστηκα μαζευτικα γιατι δε δουλευω.Προσπαθησε να αγοραζεις οταν σου τελειωνει αυτο που εχεις
Scroll to top icon