ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.6.2018 | 23:31

Πρώτη φορα

Λοιπόν ... Ειμαι 19 και μέχρι τώρα δεν είχα σκεφτεί ποτέ τα σεξουαλικά. Γενικά αργησα σε αυτά .. και τώρα ερχόμαστε στο σήμερα.. νιώθω εξαιρετικά άβολα για αυτά που θα πω αλλά θέλω να με βοηθήσει κάποιος είτε κοπέλα είτε αγόρι. Με το παιδί που βγαίνω γνωρίζω ότι αν θέλω να συνεχίσουμε πρέπει να υπάρχει και το σεξουαλικό.(έστω κάποτε) Δεν με ενθουσίαζε ποτέ η ιδέα και πίστευα ότι θα μείνω για πάντα παρθενα. Αλλά τι να κάνω; Τώρα περνάει σοβαρά από το μυαλό μου ότι πλησιάζει η στιγμή . Η κολλητή μου η μία που είναι εξίσου κομπλεξικια και κλειστή μου είπε τα χειρότερα αλλά λόγω και του παρτενέρ της. Πέραν του ότι και να χτυπήσω λίγο πονάω άρα φοβάμαι και τον πόνο... Συλλογίζομαι για την όλη φάση. Δεν έχω ιδέα από σεξουαλικά. Ιδέα όμως.ουτε τι κάνεις ούτε τίποτα. Αχ δεν θέλω να το κάνω ποτέ.... Μου φαίνεται τόσο περιττο. ( Μόνο εμένα ξέρω )
4
 
 
 
 
σχόλια
Κοπελιά μου, αυτός είναι ένας τομέας καθαρά υποκειμενικός.Μιλώντας λοιπόν σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία, έχω να σου πω πως η περίπτωσή σου μου λέει ότι προφανώς ο άνθρωπος με τον οποίον έχεις σχέση, δεν είναι ο κατάλληλος.Έτσι όπως το βλέπω εγώ, ούτε εσύ τον θες αρκετά από μόνη σου, ούτε εκείνος μπορεί ή ίσως δεν έχει προσπαθήσει, να σε φέρει κοντά του ερωτικά και να σου προκαλέσει ερωτικό πόθο.Αυτό, δεν είναι ζήτημα μόνο σωματικό, αν έχει εμπειρία κάποιος ή αν θα βρει "τα κουμπιά σου" που λένε.Είναι και τι αισθάνεσαι, από το καθαρό συναίσθημα, μέχρι πόσο θες τον άλλον, είτε μιλάμε για έρωτα, είτε για έντονο "γουστάρισμα" έστω.Και πάνω απ'όλα, είναι επικοινωνία. Μίλα του, πες του τις ανασφάλειές του, μπορείτε να το μετατρέψετε όλο αυτό σε ένα όμορφο παιχνίδι, αν το θέλετε και οι δυο.
Μήπως κάτι σημαίνει το ότι ακόμη δεν σου έχει έρθει η επιθυμία; Μήπως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για σένα; Όταν θα έρθει, θα το νιώσεις και δε θα σκέφτεσαι ούτε πόνους, ούτε τίποτα. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς! :)
Στο περίπου μια τέτοια αντίληψη είχα κι εγώ όταν ήμουν στη δική σου θέση... Αργότερα συνειδητοποίησα ότι ήμουν πολύ λάθος! Ο λόγος που δεν σε απασχόλησε ποτέ ήταν γιατί ίσως δεν είχες μπει στη διαδικασία να το συνδέσεις στο μυαλό σου με την ερωτική αλληλεπίδραση... Τώρα που σου παρουσιάστηκε η ευκαιρία προφανώς και θα αρχίσει να έρχεται αυτόματα από μόνο του σαν διαδικασία στο μυαλό σου...Πίστεψε με θα σου βγει φυσικά και από μόνο του και αν το χειριστεί σωστά και ο φίλος σου θα είναι ωραία εμπειρία. Μην πιεστείς να προχωρήσεις εάν δε το νιώθεις... Όταν έρθει η σωστή στιγμή θα το καταλάβεις! Επίσης, καλό θα ήταν να συζητήσεις κάτι τέτοιο με κάποιο άτομο μεγαλύτερης ηλικίας με περισσότερη εμπειρία και όχι με τη φίλη σου! Πίστεψε με το σεξ είναι ότι πιο ωραίο υπάρχει με τον κατάλληλο άνθρωπο δίπλα σου.
Θεωρητικα θα μπορουσες να εισαι και ασεξουαλ, δεν αναφερεις ομως πουθενα πως δεν εχεις ορμονες η οτι δεν αυνανιζεσαι οποτε ειναι δυσκολοτερο να σε καθοδηγησει καποιος η οτι δεν θες να βγεις με κανεναν αντιθετως αναφερεις πως με καποιον βγαινεις αρα ελκυεσαι απο αυτο το ατομο. Να ξεκινησουμε απο το γεγονος πως σε επηρεαζουν τα λογια μιας φιλης σου. Ειναι ΕΝΑ ατομο. Αναφερεις μαλιστα πως εχει κομπλεξ και ο παρτενερ της εχει μεριδιο ευθυνης. Μιλα και με αλλα ατομα πιο ανοιχτα. Το σεξ ειναι κατι ομορφο, μια απολαυση, που γινετα με τη συναινεση δυο ανθρωπων. Αν δεν το θες μην το κανεις. Βασικα καλυτερα αν δεν το νιωθεις μην το κανεις. Οταν λες πως δεν εχεις ιδεα απο σεξουαλικα τι εννοεις; Σιγουρα δεν εννοεις τον τροπο που γινεται το σεξ η ποια ειναι τα προκαταρκτικα. Αυτα τα ξερεις. Αν σου λειπουν καποιες αλλες γνωσεις εχεις προσβαση σε εγκυρο υλικο μεσω ιντερνετ ειτε απο βιβλια που ειναι και πιο αξιοπιστα και πιο συμμαζεμένα. Κανεις δεν γεννηθηκε γνωριζοντας το σεξ. Αν κανεις σιγουρα θα ειναι ατσαλα τις πρωτες φορες αλλα θα σου βγει απο μεσα σου. Θα πονεσεις αλλα οχι υπερβολικα, εκτος και αν υπαρχει θεμα ανατομιας η ο παρτενερ δεν μπορει. Μην αγχωνεσαι ομως μπορει να μην μπορεις να λειτουργησεις γιατι θα φοβασαι και θα αγχωνεσαι, δεν τελειωνει ομως εκει. Απο τη γραφη σου λαμβανω ενα μεγαλο αγχος. Εχεις δωσει αρνητικη αξια στο σεξ και το μεγαλοποιεις. Ισως να εχεις μεγαλωσει σε ενα περιβαλλον που να σου εδωσε τη σημασια σεξ = κακο. Μιλα με το αγορι που βγαινεις ειλικρινά και ηρεμα αν δεις πως δεν μπορει να το κατανοησει πας παρακατω. Υπαρχουν ομως ανθρωποι που αν θες μπορουν να σου δωσουν μια ομορφη εμπειρια οταν τη ζητησεις εσυ. Απλως μην κανεις οτιδηποτε γιατι το αρμοζουν οι κοινωνικες επιταγες. Θα σου τονισω βεβαιως πως η φοβια σου πηγαζει απο αλλου και χρειαζεται να το ψαξεις με τον εαυτο σου. Αν δεν μπορεις μονη σου ζητα τη συμβουλη ενος ψυχολογου - σεξολογου αν εχεις τη δυνατοτητα.
Scroll to top icon