ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.9.2018 | 15:09

Θλιψη

Πριν λίγα χρόνια, όταν πήγαινα δημοτικό, οι συμμαθήτριες μου με κορόιδευαν κλπ. Θυμάμαι όμως χαρακτηριστικά μια χρονιά στην οποία ήμουν εντελώς μα εντελώς μονη. Μισούσα τα διαλείμματα στο σχολείο. Θυμάμαι ότι το κουδούνι για έξω το σιχαινομουν ενω οταν χτυπούσε για μαθημα ανακουφιζομουν. Επισης γυρνούσα κάθε μέρα στο σπίτι με δάκρυα. Επίσης έκανα και το εξής: για να μην με βλέπουν οι άλλοι ότι ήμουν μόνη επειδή ντρεπόμουν εκανα στα ψέματα ότι έπαιζα κρύφτο με άλλα παιδιά και υποτίθεται ότι τα έψαχνα (και έτρεχα δεξιά και αριστερά σαν το χαζό). Μόνο που το σκέφτομαι αυτό ντρέπομαι αφάνταστα. Δεν το έχω πει πουθενά αλλού αυτό που έκανα αλλά ήθελα να το πω κάπου. Δεν ξέρω κατά πόσο λογικό ήταν το να προσποιούμαι ότι είχα παρέα... Πλέον όταν τα θυμαμαι όλα αυτά θλίβομαι λίγο, ακόμα και τώρα που είμαι 17. Άραγε θα φύγει ποτέ αυτό από μέσα μου? Γιατί όταν τύχει να μιλήσω με παρέες κλπ για την παιδική ηλικία...δεν θέλω να σκέφτομαι το σχολείο. Μόνο αυτό δεν θέλω. Κατά τα άλλα δεν έχω κάτι άλλο κακό από την παιδική ηλικία, αλλά η σχολικές χρονιές του δημοτικου θα ήθελα να διαγραφούν από τη μνήμη μου...
4
 
 
 
 
σχόλια
Σε καταλαβαίνω... θυμάμαι όταν ήμουν πεμπτη δημοτικού ήρθε μια «φίλη» και χωρίς λόγο μου είπε «σε μισώ». Πληγώθηκα αφάνταστα ακόμα το σκέφτομαι και πονάω και ας έχουν περάσει τόσα χρόνια. Κάποια παιδιά είναι πολύ σκληρά και αγενή και είναι απίστευτο-λυπηρό αυτό γιατί είναι παιδιά!
Καλά, το ότι δεν σε έκαναν παρέα είναι κάτι σπάνιο που σαν φάση το περάσαν ελάχιστα εκατομμύρια παιδιά στη χώρα μας... :-)Έχεις σκεφτεί ότι αυτό που έκανες ΔΕΝ ήταν κάτι τραγικό ώστε να ντρέπεσαι;Όταν έμενα μόνος μου έκανα "πρρρ πιου πιχχχ" και σκότωνα αόρατους τζι αη τζο (βασικά τους κόμπρα αν θυμάμαι καλά), συμμαθήτριες μου όταν δεν τις έπαιζαν κάθονταν μόνες τους με μικρά πόνυ αγκαλιά που αποκαλούσαν παιδιά τους (α ρε μάνες με τα "γαϊδουριααα" σας...) ή ταιζαν μαρμελάδα την μπι μπι μπο τους (η Barbie των 80s), η κοροϊδία ήταν καθημερινό ανάγνωσμα με κάθε αφορμή και η απομόνωση γίνονταν αναλόγως τα κέφια δείχνοντας σε με το δάχτυλο και με διαφορετικό θύμα κάθε φορά. Αλλά όπως βλέπεις με τέτοιο βίο και μια χαρά είμαστε όλοι, γράφουμε και στο ... Lifo (σε απογοήτευσα τώρα μάλλον :-P ) Όχι μόνο θα σου περάσει η ντροπή, θα γελάς κιόλας με αυτό.
Εγώ είμαι 35 και ακόμα έχω πολλή στεναχώρια μέσα μου και ανοιχτές πληγές που μετράν εώς και 25 και βάλε χρόνια. Κάνε γρήγορα κάτι, βρες τα με τον εαυτό σου, ζήτα κάποια βοήθεια. Μην έχεις τη δική μου κατάντια.
Scroll to top icon