ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.11.2018 | 22:28

ΠΡΟΞΕΝΙΑ

Πιστεύετε γίνονται προξενιά στις μέρες μας; Όχι με την έννοια ότι κανονίζεται ο γάμος και βλέπονται μια και καλή στην εκκλησία αλλά με την έννοια ότι δυο οικογένειες «οργανώνουν»/ μεθοδεύουν να γνωριστούν τα παιδιά τους, τα προϊδεάζουν και καπως φτάνουν στον γάμο.. πιστεύετε μπορεί ένας τέτοιος γάμος να είναι επιτυχημένος ακόμα και αν δεν έχει ξεκινήσει με τον απόλυτο έρωτα; Περιμένω να ακούσω τις γνώμες σας ?
6
 
 
 
 
σχόλια
Στην Ελλάδα είσαι λες να μην υπάρχει ακομα? Δεν λεω για γνωριμία μεσω κοινών γνωστών... Αυτο υπάρχει και εξω... Μιλαω για το παλιο παραδοσιακό προξενιο!Και εγω πιστεύω πάντως οτι θα μπορούσε να είναι πετυχημένο κατι τετοιο!
Φυσικά και μπορεί να είναι επιτυχημένος ένας τέτοιος γάμος. Όλοι εξορκίζουν το προξενιό, αλλά ζει και βασιλεύει: οι γνωριμίες μέσω γνωστών, που είναι το κύριο μέσο δημιουργίας ''σοβαρών'' σχέσεων, μία μορφή συγκεκαλυμμένου προξενιού είναι.
Αν την γνωριμία στην κάνουν οι φίλοι λέγεται κονέ ενώ αν στην κάνουν γονείς προξενιό. Η ουσία παραμένει ίδια: δύο άνθρωποι γνωρίζονται μέσω τρίτων. Εμένα δε θα με πείραζε καθόλου.
Πιστεύω πως σε κάποια μέρη της Ελλάδας, οτιδήποτε ξεπερασμένο, μπορεί να το δεις ακόμα να συμβαίνει.Βέβαια, το προξενιό έχει και τα καλά του από κάποιες οπτικές. Υπάρχουν άτομα που απλά θα έμεναν μόνα τους, χωρίς αυτό (άμα ο πατέρας μου έβρισκε αλλιώς γυναίκα, τι να πω, όλα θα μπορούσαν να συμβούν). Τουλάχιστον έκαναν μέτριους γάμους (κάποιοι, έτσι; όχι οι δικοί μου).Ένας λόγος που μπορεί να συμβαίνουν καλά προξενιά, είναι γιατί οι συγγενείς ίσως μπορούν να δουν ξεκάθαρα αν ταιριάζουν τα τόσο κοντινά τους άτομα, χωρίς να μπλέκεται πουθενά η έλξη για τον άλλον κι ο ενθουσιασμός που θα υπήρχε κανονικά. Βέβαια, πέρα από το ότι ο καθένας έχει τα δικά του προσωπικά κριτήρια για τον δυνητικό σύντροφό του, τα πιο πολλά, γινόντουσαν απλά λόγω της μη αποδοχής του να είναι κάποιος μόνος του, ακόμα και σε ηλικίες που σήμερα θεωρείται φυσιολογικό και για κοινωνικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με την οικογένεια.
Περιέργως ένα από τα πιο πετυχημένα ζευγάρια που γνώρισα ποτέ γνωρίστηκαν μέσω προξενιου (και ταίριαξαν). Ανήκουν στο ευρύτερο σόι μου.Έκαναν (κι έτυχε να τους ακούσω άο μεσοτοιχία) έρωτα στα 65 κι εκείνος την ρώταγε αν της αρέσει κατά τη διάρκεια κάθοδο εκείνη βαριαναστεναζε...Υπήρξαν και οι δυο υποδείγματα αδαμάντινου χαρακτήρα, διαφωνούσαν κάποιες φορές εξ όσων γνωρίζω, για μικρά πράγματα, αλλά αγαπήθηκαν πολύ.Πιστεύω αποτελούν μια λαμπρή εξαίρεση.
Scroll to top icon