ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.12.2018 | 16:19

Βολεμένοι γλωσσάδες, πιστά πρόβατα των ευεργετών τους

Περιστατικό στο λεωφορείο.Δύο παππούδες συζητούσαν για πολιτικά και έλεγαν τα χειρότερα για ένα συγκεκριμένο κόμμα. Σε μια στιγμή, από το πουθενά, πετάγεται μια κοπέλα από το πιο μπροστά κάθισμα και, μιλώντας γεμάτη υφάκι και τουπέ, είπε πως "Δεν φταίει το κόμμα για τις συντάξεις σας. Ξεχνάτε πως όταν γινόντουσαν εκλογές πήγαινε η μισή Ελλάδα και ζητούσε να βάλει τα παιδιά τους στο δημόσιο;". Οι παππούδες την αγνόησαν και συνέχισαν τη συζήτηση, πετώντας παράλληλα σπόντες για τους βολεμένους νέους του σήμερα που γλιτώνουν την εργασιακή σκλαβιά επειδή έχουν γνωστούς. Τότε έγινε αυτό που λέμε, όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Σηκώνεται η κοπέλα και πηγαίνει προς το μέρος τους, υψώνοντας τη φωνή. Το πρώτο πράγμα που είπε είναι "Το να κυνηγάς την τύχη σου όταν έχεις τα προσόντα δεν είναι κακό. Τουλάχιστον εμείς έχουμε και ένα πτυχίο στα χέρια μας σήμερα και ξέρουμε μια ξένη γλώσσα. Το δημόσιο χρειάζεται μορφωμένους ανθρώπους".Χαμογελώντας ο ένας παππούς την κοίταξε και της είπε ήρεμος "Πριν λίγο κατηγόρησες τη γενιά μας πως βόλευε τα παιδιά της. Και τότε είχανε τα παιδιά πτυχία, δεν είναι καινούργιος θεσμός το πτυχίο.". Συνέχισε λέγοντας "Δεν κατηγορώ τα παιδιά που βολεύονται, βοήθεια θέλουν για να γλιτώσουν τη σκλαβιά, δεν τα αδικώ. Κατηγορώ αυτούς που τα βολεύουν και ζουν εις βάρος των δικών μας τίμιων παιδιών"Η κοπέλα συνέχισε να υπερασπίζεται τους ευεργέτες της ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να σώσει αυτό που είπε πριν λίγο προσπαθώντας παράλληλα να τους πείσει πως όποιος έχει πτυχίο και χαρτιά δικαιούται να έχει και πολιτική βοήθεια.Οι παππούδες την αγνόησαν σε σημείο που είχε φτάσει να κάνει μονόλογο μόνη της και χρειάστηκε να της κάνει παρατήρηση το μισό λεωφορείο για να σταματήσει.Μερικοί δεν φτάνει που βολεύονται και ζούνε εις βάρος μας, έχουν την μούρη και προσβάλουν, ακόμα και ηλικιωμένους.Μέσα σε μια μέρα είδα όλη την Ελλάδα σε ένα περιστατικό. Τους βολεμένους που μας κατέστρεψαν, τα σοφά μυαλά της χώρας μας που την κρατάνε ακόμα ζωντανή και την κοινή γνώμη που χρειάζεται να φτάσει η κατάσταση στα άκρα για να δράσει.Ελπίζω η σοφία αυτών των ανθρώπων να έχει περάσει στη δική μας γενιά, αυτή είναι η μοναδική ελπίδα που έρχεται, όχι η άλλη που μιλάνε τα κόμματα.
1
 
 
 
 
σχόλια
Όλοι η σχεδόν όλοι αν δινόταν η ευκαιρία θα διεκδικούσαν μια θέση τύπου Δημοσίου. Το ζήτημα είναι να μην περνάει αυτό, να μην γίνεται δηλαδη δεκτό από το σύστημα. Στο εξωτερικό δεν ζουν ούτε οι αμεμπτου ηθικής ούτε τίποτα φοβερά μορφωμένα ατομα με επίπεδο και υψηλά ιδανικά που δεν καταδέχονται να ζητήσουν ρουσφέτια η βόλεμα στο Δημόσιο. Απλώς εκεί υπάρχει άλλο σύστημα και άλλες συνθήκες και τα βύσματα για πολιτικές σκοπιμότητες δεν περνάνε τόσο εύκολα, ούτε το Δημόσιο ειναι τόσο ελκυστικό και "μονιμο". Οπότε η αλήθεια ειναι πιο πολύπλοκη από τους λαϊκισμούς που έλεγαν και οι μεν και οι δε.Υ.γ. Άντε να δούμε ποιόν θα ψηφίσουμε πάλι.. Απ'την Κική και απ την Κοκο ποια να διαλέξω; Αλίμονο.
Scroll to top icon