ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.4.2019 | 18:30

Καπνιστής

40 χρονών. Γιατί δεν προσπαθεί να σταματήσει το κάπνισμα; Ενώ βλέπει ότι βήχει πολύ και δεν μπορεί να αναπνεύσει. Καταλαβαίνω ότι είναι μια εξάρτηση, αλλά τόσοι και τόσοι το έχουν καταφέρει. Δεν δείχνει και μια ανωριμότητα σε αυτή την ηλικία; Καπνίζει τόσο πολύ για να καλύψει κάποιο κενό;
3
 
 
 
 
σχόλια
Για κάποιο κενό δεν ξέρω, σίγουρα καλύπτει τους βρόγχους και τις κυψελίδες στους πνεύμονες όμως.Η διακοπή του καπνίσματος είναι μόνο μία απόφαση. Μόνο μία απόφαση.Καθόλου εύκολη αλλά και καθόλου δύσκολη ταυτόχρονα.Αναλόγως την οπτική γωνία που θα το δει κάποιος και πόσο δυνατός χαρακτήρας είναι ώστε να επιμείνει σ' αυτή την απόφαση και να πετύχει το στόχο του.
Για τον ίδιο λόγο που ο ναρκομανής δεν κόβει τα ναρκωτικά κι ο τζογαδόρος το τζόγο. Πρέπει να θελήσει ο ίδιος να το κάνει και να έχει πολύ ισχυρό κίνητρο.
Είναι μια εξάρτηση το τσιγάρο με ότι συνεπάγεται αυτό. Αλλά δε χρειάζεται να τον χαρακτηρίζεις για αυτό, δεν τον χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο αυτή του η κακή συνήθεια. Παραμένει από ότι φαίνεται επιλογή του, παρά το πρόβλημα υγείας. Μπορεί να μη συμφωνείς, να νοιάζεσαι για αυτόν, αλλά είναι κάτι δικό του. Και θα το κόψει οπότε νιώσει κι αν το νιώσει ο ίδιος. Έτσι πάει με αυτά τα πράγματα. Δεν μπορείς να το κάνεις εσύ για αυτόν.
Scroll to top icon