ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.5.2019 | 12:49

Γιατί μένω σε μια τοξική σχέση;

Θα σας τα πω από την δική μου οπτική γωνία. Πριν 2 χρόνια γνώρισα έναν πολύ όμορφο και επιτυχημένο άντρα. Τον ερωτεύθηκα με την πρώτη μάτια κι εκείνος απ’ την πρώτη στιγμή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον. Πίστεψα πραγματικά ότι η τύχη μου χαμογέλασε. Αισθανόμουν ευτυχισμένη, πέταγα στην κυριολεξία. Ένιωθα την καρδιά μου να σπάει όταν ήμουν μαζί του. Ένιωσα συναισθήματα τόσο βαθιά που δεν έχω ξανανιώσει με κανέναν. Εκεί ήταν που άρχισα να βλέπω κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν. Μίλαγε με άλλες, τα ΣΚ δεν ήταν πάντα διαθέσιμος γιατί είχε ‘δουλειες’, εξαφανιζόταν για ώρες κτλ. Με δυο λόγια, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε πολλά ψεγάδια που εγώ δεν ΗΘΕΛΑ να τα δω. Τον είχα πλάσει τόσο ιδανικά στο μυαλό μου που δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτος ο άνθρωπος μπορεί να μου λεει ψέματα. Στο δια ταύτα. Στο πέρασμα των 2 χρόνων, ανακάλυψα συνομιλίες του με άλλες, συνευρέσεις με άλλες τις οποίες ποτέ δεν παραδέχθηκε και γενικά ποτέ δεν ήταν 100% για μένα. Στην αρχή σοκαρίστηκα, έκλαψα, θύμωσα και στο τέλος πάντα μα ΠΑΝΤΑ τον συγχωρούσα. Πάντα πίστευα ότι θ’αλλάξει. Μετά από κάθε χωρισμό, με ξανά κυνήγαγε και μετά ξανααρχιζε τα ίδια. Θα μου πεις, Γιατί δεν φεύγεις; Θα σου απαντήσω ότι ως άνθρωπος έχω μάθει πάντα να κερδίζω. Στον επαγγελματικό μου χώρο, θέλω να είμαι πάντα πρώτη. Είμαι μια όμορφη γυναίκα που θέλω πάντα να κερδίζει σε ο,τι κι αν κάνει. Και μαζί του ισχύει το ίδιο. Θεωρώ λοιπόν ότι αισθάνομαι ότι μαζί του έχω αποτύχει. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως γίνεται να μην με θέλει ολοκληρωτικά. Ίσως είναι και θέμα αυτοεκτίμησης, όμως νιωθω ότι περισσότερο είναι η άρνηση μου να αποδεχτώ ότι δεν είμαι η προτεραιότητα του.
20
 
 
 
 
σχόλια
Αν δεν υπάρχει πραγματική ειλικρίνεια και αγάπη αλληλοσεβασμού σε δυο ανθρώπους, απλά δεν υφίσταται σχέση. Πεστο δούλεμα, απάτη, κάλυψη συμφερόντων, ''σχέση'' για να λέμε πως έχουμε μια ψευτοσχέση καταβάθος ναι. Αληθινή σχέση όχι. Και δυστυχώς σπανίζουν αυτοί που έχουν δημιουργήσει κάτι σταθερό στο χρόνο χωρίς ψέμματα. Λάθη σαφώς θα υπάρχουν αλλά όχι εσκεμμένα που από λάθη γίνονται ψευτιές. Είναι γενικά πολύ άσχημο να είναι κάποιος αληθινός και δοτικός και ο άλλος να προσποιείται και να πράττει αλλιώς γυρίζοντας τη πλάτη μας.
Και θα κάτσεις να προσπαθείς να γίνεις προτεραιότητά του και θα ξυπνήσεις μια μέρα ένα ψυχολογικό ράκος όχι μόνο γιατί δεν τα κατάφερες αλλά γιατί έχασες πολύτιμα χρόνια σε μια ανούσια προσπάθεια .Ο χρόνος περνάει και πίσω δε γυρνάει και όταν καταλάβεις πόσο κακό κάνεις στον εαυτό σου θα είναι αργά .Φθείρεσαι ..
Ξεκαθαρα θεμα αυτοεκτιμισης..... Και αυτο το να πετυχεις στη δουλεια το καταλαβαινω,να υποκρινεσαι για να κερδισεις επαγγελματικα,παιζουμε ολοι διαφορους ρολους καθε μερα. Αλλα με το συντροφο μας δεν πρεπει και ειναι λαθος που κανει πολυς κοσμος, και να τον κερδισεις παριστανοντας κατι αλλο τι θα πετυχεις:;; Δεν μπορεις να υποκρινεσαι ολη σου τη ζωη και θα βαρεθεις και θα το σταματησεις εσυ στο τελος...... ξυπνα αυτα ειναι κολληματα που πρεπει να τα λυσεις!!
Οχι ιδιαίτερα. Η τοξική σχέση είναι κάτι το οποίο σε κατακερματιζει, κουμπώνει στις ανασφάλειες σου και δημιουργεί άλλες τόσες. Το να λέμε ότι τα πάντα είναι τοξικά είναι υπερβολή για μένα γιατί τότε ε κάπου η πιο τοξική σχέση είναι με τον εαυτό μας που δεν μας προστατεύει από τίποτα.Μπορεί να είσαι ερωτευμένος με κάποιον και να μένεις σε μια τοξική σχέση αλλά δεν μένεις λόγω έρωτα, υπάρχει κάτι άλλο. Ωστόσο αν από τύχη γλίτωσες, τότε πρέπει να βρεις για ποιον λόγο θα έμπαινες σε μια τέτοια διαδικασία ή μάλλον θα έμενες. Δεν πιστεύω ότι κάποιος θα πάει ενώ είναι δεδομένο ότι θα του βγει σε κακό...
Συμφωνώ! Δεν ήταν καν σχέση αλλά οι λόγοι που θα με οδηγούσαν σε μία πιθανή σχέση με δεσμευμένο ίσως ήταν οι ίδιοι.. Τελικά, ποιοι λόγοι την οδήγησαν στην τοξική σχέση;
Ο καθένας έχει τις δικές του ανασφάλειες και πολλές φορές κάποια αφέλεια κι άγνοια όχι μόνο κινδυνου αλλά και των αντοχών του. Εγώ μπορώ να πω για μένα και καλό είναι ο καθένας να μπορεί να πει για τον εαυτό του και να πέφτει μέσα. :)
Δεν είναι προφανές γιατί μένεις; Είσαι contril freak κι έχεις πάθει κοκομπλόκο που αυτό το συγκεκριμένο είναι εκτός του ελέγχου σου. Κολακεύτηκες που σε πρόσεξε και πίστεψες ότι σε πρόσεξε επειδή σε επέλεξε. Έχω καταλήξει στο πέρας των ετών ότι οι σχέσεις ενέχουν μεγάλο ποσοστό τυχαιότητας. Δεν "έκανες" κάτι για να τον κερδίσεις, όσο δεν "έκανες" και κάτι για να ξεστρατίζει. Έτσι ήταν εκείνος, έτσι πηγε το πράγμα. Πάρε το μάθημα αυτό το Υπαρξιακό τώρα, ότι δεν ελέγχεις πολλά πράγματα στη ζωή, όσο είναι καιρός για να μην χάνεις (πολύτιμο) χρόνο από τη δική σου ζώη που δεν ξαναγυρνάνε. Εγώ κόντεψα να πεθάνω δύο φορές για να απελευθερωθώ από την ανάγκη ελέγχου. Είναι ένα μάθημα ταπεινότητας και το ξέρω καλά ότι είναι δύσκολο να το καταπιούμε οι δυνατές προσωπικότητες. Όμως στο τέλος αυτό δικαιώνει την αξιολόγηση της δυνατής προσωπικότητας: έχει γενναιότητα, αφήνεται στο άδηλο.
Δεν ήταν σωστό και για την σχέση του .Επίσης, δεν μπορείς να είσαι διαχυτικός όταν λείπει η σχέση σου και όταν είναι μπροστά να είσαι απόμακρος. Αν ήταν διαχυτικός θα ήταν προς όλους... και δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι να μην μείνεις μόνος ή πως δεν θα ξαναβρεις κοπέλα στα 30 σου.
Μερικοί μένουν στις τοξικές σχέσεις επειδή είναι τρελά ερωτευμένοι, άλλοι επειδή έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και για άλλους λόγους... Θυμάμαι πριν δύο χρόνια σπούδαζα για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό. Εκεί γνωρίστηκα με τους γείτονες φοιτητές , φοιτήτριες και κάναμε παρέα. Ένα παιδί από την παρέα άρχισε να μου αρέσει, ξεκίνησα να τον φλερτάρω και με φλέρταρε πίσω... ώσπου κάποια μέρα μαθαίνω από κοπέλα της παρέας ότι έρχεται η κοπέλα του. Δεν ήμουν διαχυτική πλέον και δεν τον φλέρταρα αλλά ήμουν ακόμα τρελά ερωτευμένη μαζί του και έκανα σενάρια με το μυαλό μου. Σεβόμουν και ένιωθα την κοπέλα του άλλα έλιωνα γι'αυτόν... Κάποια στιγμή τον ξεπέρασα. Υ.Γ Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν μου έλεγε να είμαστε μαζί εκείνη την περίοδο.
Σίγουρα,δεν θέλω να μάθω. Απλά αναρωτιέμαι κάποια πράγματα... όπως γιατί δεν ρώτησα αν είχε σχέση και γιατί με φλέρταρε... γιατί όταν ήταν μπροστά η κοπέλα του ήταν απόμακρος και γιατί έμενε σε μία σχέση εφόσον φλέρταρε με άλλη;
Γιατί είναι μερικοί που έχουν παθογενή σχέση με τον εαυτό τους, θέλουν και αναζητούν συνέχεια την επιβράβευση . Ειναι κάτι σαν το αλκοόλ . Θέλουν κι αλλο κι αλλο συνέχεια. Μόλις πάρουν ο,τι χρειάζονται "σε πετάνε σαν λεμονόκουπα" και πάμε για "άλλα" αυτοί οι τύποι είναι καλά εκπαιδευμένοι. Δύσκολα τους καταλαβαίνεις. Είναι άρρωστοι και χρειάζονται ψυχιατρική υποστήριξη . Αλλά ποιος το παραδέχεται;
Συνήθως παραδεχομαστε τα προβλήματα που μας βλάπτουν εμάς κι όχι τους γύρω. Εκτός κι αν έχουμε τόσο έντονη ενσυναισθηση. Γενικά, κατά βάση, οι συνέπειες που βιώνουμε εμείς μας νοιαζουν συνήθως.
Όχι φίλε/φίλη μου δεν παραδεχόμαστε ποτέ τα προβλήματά μας. Αν το κάναμε ο Φρόυντ δεν θα υπήρχε καν, και η ψυχολογία θα ήταν ακόμα στην σφαίρα του ασυνείδητου.
Αυτό που περιγράφεις πάντως είναι ανανταπόδωτος έρωτας ή έρωτας μετ'εμποδίων, όχι τοξική σχέση. Για να οριοθετηθεί αυτή πρέπει πρώτα απ'όλα να υφίσταται σχέση, δηλαδή από κοινού συμφωνία σχετίζεσθαι (όποιας μορφής συμφωνηθεί).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon